Medovníkové srdiečka

Medovníkové valentínske srdiečka bez lepku

Autor receptu: novalim

Na svätého Valentína radi obdarúvame svojich najbližších či už kvetmi, sladkosťami alebo inými darčekmi. My sme pre vás dnes pripravili jednoduchý, ale efektný recept na bezlepkové medové srdiečka.* Využili sme na to naše bezlepkové chladené medové cesto, poliali sme ich kvalitnou horkou čokoládou a ozdobili lyofilizovanými malinami. Takýmto vlastnoručne upečeným darčekom svojich blízkych isto očaríte.

6 ks
porcií
15 minút
príprava
12-15 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Medové cesto, ktoré sme vopred vybrali z chladničky a nechali povoliť na izbovú teplotu, ručne dôkladne premiesime. Na jemne pomúčenej doske vyvaľkáme na hrúbku 5 mm. Vykrajujeme väčšie srdiečka a ukladáme ich na vymastený alebo papierom na pečenie vystlaný plech. Pečieme podľa návodu na obale cesta.
  2. Čokoládu spolu s tukom rozpustíme vo vodnom kúpeli. Necháme trochu vychladnúť.
  3. Upečené a vychladnuté srdiečka namáčame do čokolády, prípadne ich celé čokoládou polejeme. Uložíme na mriežku a necháme čokoládu zaschnúť.
  4. Keď je už mierne stuhnutá, posypeme lyofilizovanými malinami. Necháme úplne stuhnúť. Skladujeme ideálne v plechovej dóze.