Medovníkové srdiečka
Medovníkové valentínske srdiečka bez lepku
Autor receptu: novalim
Na svätého Valentína radi obdarúvame svojich najbližších či už kvetmi, sladkosťami alebo inými darčekmi. My sme pre vás dnes
pripravili jednoduchý, ale efektný recept na bezlepkové medové srdiečka.* Využili sme na to naše bezlepkové chladené medové
cesto, poliali sme ich kvalitnou horkou čokoládou a ozdobili lyofilizovanými malinami. Takýmto vlastnoručne upečeným
darčekom svojich blízkych isto očaríte.
6 ks porcií |
15 minút príprava |
12-15 minút na 160 °C |
Postup
- Medové cesto, ktoré sme vopred vybrali z chladničky a nechali povoliť na izbovú teplotu, ručne dôkladne premiesime. Na jemne pomúčenej doske vyvaľkáme na hrúbku 5 mm. Vykrajujeme väčšie srdiečka a ukladáme ich na vymastený alebo papierom na pečenie vystlaný plech. Pečieme podľa návodu na obale cesta.
- Čokoládu spolu s tukom rozpustíme vo vodnom kúpeli. Necháme trochu vychladnúť.
- Upečené a vychladnuté srdiečka namáčame do čokolády, prípadne ich celé čokoládou polejeme. Uložíme na mriežku a necháme čokoládu zaschnúť.
- Keď je už mierne stuhnutá, posypeme lyofilizovanými malinami.
Necháme úplne stuhnúť. Skladujeme ideálne v plechovej dóze.