Medovníčky zaručene makučké.

Autor receptu: sonulienka

Nemienila som už sem dávať medovníčky ale tento recept čo som vyskúšala je skutočne výborný a medovníčky sú hneď makučké piekla som ich pred mesiacom a sú stále makučké a mám ich v pohári a nič pri nich.

Suroviny

Postup

  1. V hrnaci si dáme rozpustiť heru,cukor a med. Keď nám to začne vrieť odstavíme a pridávame mlieko.Miešame a zmes prelejeme do misky kde sme si pripravili múku,sódu bikarbónu a perníkové korenie keď je cesto trochu schladené pridávame vajcia. Ak by sa Vám cesto zdalo riedke lepkavé nebojte sa dajte ho do chladničky minimálne na dve hodiny ono stuhne.Ale ak by bolo veľmi riedke pridajte trochu múky ja som nemusela bolo akurát. Ja som nestačila robiť v ten deň robila som len na druhý ale kľudne možete po dvoch troch horinách s cestom pracovať.
  2. Povykrajujeme a dáme upiecť.
  3. No a tu už mám hotové a takto ich mám uložené.
  4. Dnes som robila s tohoto receptu aj pre dcéru celiatické tie sú ešte neozdobené.
  5. Potom som robila aj takéto svietniky.
  6. Detail
  7. A ešte raz.