Medové stracciatella rezy s dvojakým krémom (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Tento nedeľný zákusok je vynikajúci...skladá sa z medového a piškótového cesta..plnila som ich dvajakým krémom, aby vynikla celková chuť..

20
porcií
60 minút
príprava
4x4/1x12 minút
na 180 °C

Postup

  1. Najprv som si pripravila medové cesto..Múku som preosiala a urobila som do nej jamku pre medovú hmotu..nad parou som nechala roztopiť maslo, cukor a med...k roztopenej hmote som pridala smotanu,vajce a sódu ...všetko zmiešala a pridávala s malých dávkach k múke..
  2. cesto som poriadne vypracovala, rozvážila na 4 rovnaké časti a uložila do chladničky na 1 hodinu..
  3. na papieri na pečenie som postupne vyvaľkala všetky 4 kusy cesta..popichala vidličkou a pripravila na pečenie..veľkosť cesta 27x37 cm.
  4. cesto som piekla vo vyhriatej trúbe na 180 st. 4 min. upečené pláty som uložila na seba aj papierom a nechala vychladiť na mriežke...
  5. pripravila som si cesto na stracciatella korpus..vymiešala som celé vajcia s cukrom do peny...pridala som kefír,olej,múku s práškom do pečiva, vanilky,strúhanú citrónovú kôru a napokon som opatrne vmiešala čokoládovú ryžu-zdobenie..cesto som vyliala na pečiacim papierom vystlaný plech a piekol sa na 180 st. 12.min.
  6. pokiaľ sa cesto chladilo, pripravila som si krémy..do mlieka som pridala karamelový puding a cukor, uvarila som hustú kašu...ešte do horúcej som vmiešala maslo a vyšľahala mixérom..rozdelila som ho na 2 rovnaké časti a uložila do chladničky..
  7. v mlieku som vymiešala vanilkový puding a cukor, uvarila som hustú kašu...ešte do teplej som vmiešala maslo a do celkom vychladnutej aj tvaroh...vymiešala mixérom, rozdelila na 2 rovnaké časti a uložila do chladničky chladiť..
  8. na medový plát som natrela polovicu karamelového krému..položila som na to druhý plát medového cesta..
  9. na druhý medový plát som natrela prvú polovicu tvarohového krému..
  10. na tvarohový krém som položila stracciatella korpus
  11. potrela som ho druhou polovicou tvarohového krému..
  12. na tvarohový krém som položila tretí medový plát a potrela som ho karamelovým krémom..
  13. zakryla som ho posledným medovým plátom...uložila som do chladničky...koláč je potrebné zaťažiť, aby sa vyrovnal vrchný plát, lebo na to pôjde čoko poleva..
  14. ráno som urobila čoko polevu a poliala som koláč...opäť putoval do chladničky..ja som odrezky z medového cesta upiekla a nastrúhala som na vrch..a až potom som poliala čokoládovou polevou..
  15. prajem vám dobrú chuť..