Medové pečivo
Medové srdiečka s čokoládovou polevou a pistáciami
Autor receptu: redakcia
40 minút príprava |
10 minút na 180 °C |
Postup- Pripravíme základné cesto podľa receptu na tortu medový krémeš.
- Na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto na hrúbku asi 4 mm. Z cesta vykrajujeme srdiečka, odkrojky cesta opäť spracujeme do bochníčka, rozvaľkáme a srdiečka vykrajujeme dovtedy, kým neminieme všetko cesto.
- Poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a v rúre vyhriatej na 180 °C pečieme asi
10 minút.
- Čokoládová poleva: Horkú čokoládu nasekáme na malé kúsky, preložíme do misky a zalejeme horúcou smotanou na šľahanie. Počkáme dve minúty a za stáleho miešania vytvoríme čokoládovú polevu.
- Nesolené a nepražené pistácie najemno nasekáme. Vrch srdiečok namočíme do roztopenej čokolády a posypeme pistáciami.
|