Medové pečivo

Medové srdiečka s čokoládovou polevou a pistáciami

Autor receptu: redakcia

40 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme základné cesto podľa receptu na tortu medový krémeš.
  2. Na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto na hrúbku asi 4 mm. Z cesta vykrajujeme srdiečka, odkrojky cesta opäť spracujeme do bochníčka, rozvaľkáme a srdiečka vykrajujeme dovtedy, kým neminieme všetko cesto.
  3. Poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a v rúre vyhriatej na 180 °C pečieme asi 10 minút.
  4. Čokoládová poleva: Horkú čokoládu nasekáme na malé kúsky, preložíme do misky a zalejeme horúcou smotanou na šľahanie. Počkáme dve minúty a za stáleho miešania vytvoríme čokoládovú polevu.
  5. Nesolené a nepražené pistácie najemno nasekáme. Vrch srdiečok namočíme do roztopenej čokolády a posypeme pistáciami.