Medové rúrky s karamelovým krémom (fotorecept).

Autor receptu: ancicka

Tento recept je veľmi starý,asi ako väčšina mojích receptov. Teraz mám na to formičky,ale pred pár rokmi som ich stačala na rúčke z varechy.

90
porcií
60 minút
príprava
10 minút
na 160 °C

Postup

  1. Z uvedených surovin urobím cesto.Cesto nechám postať na chladnom mieste.
  2. Potom cesto rozvaľkam na 2-3 mm.Z cesta vykrajujem kolieska vo veľkosti malej trubičky.Koliesko nakrútim na trubičku ...
  3. ...a položím na pomastený plech na spoj.Upečiem do zlatista.
  4. Pripravím si suroviny na plnku...
  5. ...a kryštalový cukor spálim na karamel.Treba dať pozor aby sa cukor veľmi naspálil ,lebo by plnka mala horkastu chuť.treba stiahnúť z ohňa skôr ako zhnedne,lebo on je nahriatý a ešte po stiahnúti chytá farbu.
  6. Z pripraveného mlieka si odlejem 1/3 a do 2/3 dám zlatý klas.Z 1/3 mlieka zalejem karamel a rozvarím.Ked je rozvarený tak pridám puding a uvarím kašu.
  7. Kým puding chladne vyšľahám maslo s cukrom do peny.
  8. Pridám vychladený puding ...
  9. ..a poriadne vyšľahám aspoň 5 min.
  10. Z dobré vyšľahaného krému ,ozdobnou trubičkou plním rúrky.
  11. Konce rúrok namáčam v čokoláde. Veľa ráz si takéto rúrky upečiem dopredu a odložím .Po upečení sú tvrdé a vydržia dosť dlho.Akonahle ich naplním,tak behom pár hodin zmäknú .4-5 hod.sú mäkké a chutia vynikajúco.