Mascarpone zákusok

Medové kolieska s mascarpone a ovocím (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Určite sa budete čudovať, že zasa medové kolieska. Teraz je to verzia s mascarpone a ovocím. Vyskúšajte túto dobrotu.

24-25 ks
porcií
60 minút
príprava
8-10 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na plnku.
  2. Cesto: Múku preosejeme do väčšej misy, pridáme cukor, sódu bikarbónu, med, vajíčka, žĺtky a nastrúhané maslo. Vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme do chladničky na chvíľu stuhnúť. Potom cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku, rozvaľkáme na hrúbku 0,3 cm a vykrojíme kolieska (cca 48- 50 kusov). Plech vyložíme papierom na pečenie a poukladáme kolieska. Rúru predhrejeme na 200 stupňov a pečieme 8-10 minút do zlatista, počas pečenia sledujeme. Upečené kolieska rozložíme na pracovnú dosku.
  3. Bielu čokoládu roztopíme, mascarpone vyšľaháme mixérom a pridáme čokoládu, zašľaháme. Krém dáme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou. Krém nanesieme na polovicu koliesok, poukladáme ovocie podľa seba alebo sezóny.
  4. Smotanu vyšľaháme s jahodovou plnkou v prášku do tuha, preložíme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou a nanesieme na krém z mascarpone. Kto nemá rád plnku v prášku, môže vyšľahať len smotanu so stužovačom. Na krém položíme druhé koliesko, zľahka pritlačíme. Dáme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním ozdobíme podľa seba.
  5. Rôzne zdobenie s ovocím.
  6. Foto z pečenia na Veľkú noc.