Medové dobošové rezy s karamelovým krémom (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Víkendové pečenie...dobošové rezy, ale z medových plátov naplnené karamelovým krémom..mohli by sa volať aj falošné, ale hádam to by in nesvedčilo...

15
porcií
60 minút
príprava
5x4 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Odvážila som si múku a preosiala, pridala som štipku soli..do rajnice som dala roztopiť maslo, cukor a med..keď sa všetko roztopilo, zobrala som zo sporáka a nechala trošku chladiť, pridala sódu a celé vajce a všetko dobre vymiešala..v malých dávkach som medovú hmotu zamiešavala do múky..ak je cesto riedke pridajte si múku , ak je husté, pridajte si mlieko...napokon som do cesta vmiešala mlieko...radšej používam do tohoto cesta smotanu, cesto je kvalitnejšie..
  2. cesto som poriadne vypracovala...rozvážila na 5 rovnakých častí a nechala som ho pol hodinu odpočívať..
  3. pokiaľ odpočívalo, pripravila som si krém...do rajnice som dala krištáľový cukor a nechala som ho skaramelizovať..
  4. keď sa cukor úplne roztopil,pridala som vodu v malých dávkach a miešala, pokiaľ sa karamel znova neroztopil..v mlieku som vymiešala múku a priliala do karamelu. miešala som stále, kým nezačala kaša hustnúť...
  5. vtedy som pridala 2 lyžice kakaa, dobre premiešala a uvarila ..kašu som nechala vychladiť..
  6. keď bola karamelová hmota vlažná, vmiešala som do nej maslo..a poriadne vyšľahala..
  7. krém som rozdelila na 4 rovnaké časti a uložila do chladničky..pred natieraním na pláty som ho znova prešľahala..
  8. každý plát cesta pred plnením som ho najprv potrela horúcim lekvárom..na lekvár som natrela krém a takto som pokračovala, pokiaľ sa mi všetok krém neminul..naplnený koláč som uložila do chladničky...najprv ho nechávam 4 hodiny poriadne stuhnúť a potom ho zaťažím knihami, aby som mala rovný povrch, keď budem polievať čoko polevou..
  9. pripravila som si moju veľkú kuchársku knihu,ktorá má takú váhu, že mi akurát zaťaží koláč...vždy ju zabalím do papiera na pečenie , položím na koláč a dám do chladničky na celú noc..
  10. zabalila som ju do papiera a položila na koláč..
  11. ráno som knihu odložila, pripravila som si polevu, poliala koláč a dala do chladničky..nie je to bohviečo, ale mám poranené prsty, tak som rada, že som to vôbec dokázala dokončiť..
  12. pokrájala na rezy ...prajem vám dobrú chuť..