Medová torta

Medová torta s tvarohovým krémom s bielou čokoládou

Autor receptu: nadejnacukrarka

1
porcia
60 minút
príprava
4-5 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: 150 g masla + 225 g práškového cukru + 75 g medu dáme rozpustiť do hrnca, prelejeme do robota (alebo necháme voľne) a šľaháme do vychladnutia. Pridáme tri celé vajíčka a múku a vypracujeme cesto. Cesto zabalíme do fólie a necháme v chladničke odpočívať. Zatiaľ si pripravíme krém :)
  2. Krém: Vyšľaháme spolu - mascarpone, smotanu, tvaroh a med do polotuha. Čokoládu dáme rozpustiť do vodného kúpeľa a prilejeme ju k polotuhému vyšľahanému krému a riadne vyšľaháme (krém musí byť pevný, čokoláda krém osladí a spevní).
  3. Vyberieme si cesto z chladničky, rozdelíme ho na 3 rovnaké časti. Kus cesta vyvaľkáme a vykrojíme pomocou šablóny alebo kartónu (podľa vašich možností) požadovaný tvar. Vykrojené cesto dáme na plech a pečieme na spodný horný ohrev 180 stupňov cca 4-5 minút (každá rúra pečie inak takže si to sledujte, aby ste ako ja na prvýkrát nevytiahli pláty čierne :) :-D Takto vykrojíme a upečieme aj ďalšie 2 korpusy.
  4. Na vychladnutý korpus pomocou cukrárenského vrecka nanášame krém po okrajoch a do stredu - medzi necháme voľný pásik, tam dáme džem :) Položíme druhý korpus a rovnako nanesieme krém a džem. Navrch dáme tretí korpus, nanesieme už len krém a ozdobíme :) Dobrú chuť.