Medová marlenka
Autor receptu: mimabiroska
TA FOTKA JE VASA? REDAKCIA
RADA: Kakao, ktoré pridávate do múčnikov bude tmavšie ak ho zlejete horúcim mliekom.
autor: Anka Papierniková
Postup
- Sódu s octom zmiešajte, do hrnca dajte maslo, med, cukor a vymiešajte. Potom pridajte ocot zo sódou a znovu vymiešajte. Zmes dajte na oheň a za stáleho miešania pridajte vajce. Stále miešajte, až sa na povrchu objaví pena a zmes zhnedne, potom ihneď odstavte.
- Po čiastočnom vychladnutí pridajte preosiatu hladkú múku, vypracujte cesto, prikryte a nechajte hodinu odpočívať na teplom mieste. Po odpočinutí cesto rozdeľte na 7-8 guličiek a každú roztlačte na tenkú placku a dajte piecť. Kondenzované mlieko 3 hodiny mierne varte celé ponorené vo vode, tie 3 hodiny je nutné dodržať. Potom ho nechajte vychladnúť (vznikne tuhá hnedá hmota).
- Vyklopte ju a s maslom rozmixujte, ďalej môžete pridať oriešky a trochu koňaku. Jednotlivé placky potrite krémom a jednu postrúhajte na poslednú vrstvu krému na povrchu torty ( môže sa zmiešať s instantným kakaom, prípadne i orieškami).