Medailónky z panenky so zeleným korením a šalviou fotorecept

mariamka - fotkamariamka, 29. októbra 2014
Medailónky z panenky so zeleným korením a šalviou (fotorecept)
Foto: mariamka

Mali sme netradične cez týždeň panenku. Je to taká rýchlovka, veľmi chutná. Inšpirovala som sa tu aj inde. K zelenému koreniu som ešte na Zobraziť celý popisMali sme netradične cez týždeň panenku. Je to taká rýchlovka, veľmi chutná. Inšpirovala som sa tu aj inde. K zelenému koreniu som ešte na ochutenie pridala šalviu. K tomu jednoduchá smotanová omáčka. Zároveň som vyskúšala medový dressing k šalátu podľa Skillet, ktorý je naozaj výborný, ďakujem :)

Suroviny

2 ks
1/2 ČL
1/2 ČL
1+3 PL
 podľa chuti
Omáčka:
1-2 PL
4-5 ks
150-200 ml
 (z mäsa)
1/2 ČL
1 ČL
1 ČL




Postup

  1. 1

    Panenku umyjeme, osušíme a nakrájame na rezníky cca 3 cm hrubé.

    Medailónky z panenky so zeleným korením a šalviou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Poklepeme ich hánkami prstov alebo opačnou stranou noža.

    Medailónky z panenky so zeleným korením a šalviou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nadrvíme si korenie a šalviu, môžete použiť aj čerstvú. Pridala som olej a trošku soli a vyrobila takú kašičku.

    Medailónky z panenky so zeleným korením a šalviou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Medailónky som postupne natierala a ukladala na seba. Marinádu vmasírujte, prsty si oblížte, a nechajte mäsko chvíľu odpočívať. Iba toľko, čo dáme variť zemiaky a spravíme šalát.

    Medailónky z panenky so zeleným korením a šalviou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na šalát mi prišlo vhod vyskúšať medový dressing od Skillet z jej receptu Šalát s medovým dressingom , len ako som avizovala, miesto jablkového octu som dala citrón. Dressing je fantastický! Mám takú vychytávku, možno sa vám zapáči, že dresing urobím vopred v uzatvárateľnej nádobe, pridám potrhanú listovú zmes, zatvorím a už len hrk-hrk, šalát sa sám premieša, prípadne mu trochu pomôžeme lyžicou. Zároveň sa dá dobre skladovať a zostane dlhšie čerstvý.

    Medailónky z panenky so zeleným korením a šalviou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Odležanú panenku rýchlo opečieme na rozpálenom oleji. Ja som piekla naozaj iba 2 minúty z každej strany a hneď odložila pod pokrievku do tepla.

    Medailónky z panenky so zeleným korením a šalviou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na omáčku som na troške oliv. oleja orestovala rozpolené cherry rajčiny, zaliala smotanou, priliala výpek z mäsa a nechala chvíľu redukovať. Dochutíme drveným zeleným korením a na záver aj korením z nálevu. Zjemníme plátkom masla. Podľa potreby dosolíme, dochutíme, ale ani nie je treba, zelené korenie je pikantné a to z nálevu aj dostatočne slané.

    Medailónky z panenky so zeleným korením a šalviou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Mali sme k tomu iba jednoduché zemiaky v šupe s petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť :)

    Medailónky z panenky so zeleným korením a šalviou (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

askadaniela
@Mariamka , recept sa mi veľmi páči. Jednoduchý na prípravu i suroviny, a pritom veľmi originálny. Zaraďujem do kolonky na realizáciu v dohľadnej dobe.
alex37
@Mariamka , hviezdičky som dala dopredu, pretože nepochybujem, že to bude skvelý gurmánsky zážitok. Ukladám a dám vedieť :-) Pekný deň :-)
afataga
fajne si navarila, ja ked robim cosi take, tak omacku robim v tej istej panvici na vypeku, ergo nezasvinim dalsiu panvicu :-)
marikahr
toto je uplne podla mojej chuti, a podobne ako afataga tiez robim omacku na vypeku; ale komplet chvalim :-)
marcel83
Páči sa mi, že koreníš až na koniec. Málo ľudí to tak /správne/ robí.

Neostalo? :)
katka78
Panenku mám rada, dá sa s ňou rýchlo, jednoducho a chutne v kuchyni čarovať. Asi tak ako si nám predviedla :-)
tinca
z panenky rada robím jedlá, ale niekedy je zradná. Musí zostať šťavnatá. Pekný recept aj foto chválim:)
pusta
fíííha, to je ale krásny recept, chválim všetko a ukladám do kk :-)
*****
havino
dobre si to, moc dobre, jednoducho, rýchlo a veľmi chutne, foto lákavé
eviana
Krásne pripravená panenka, isto by som si u Teba veľmi pochutila :) 5*




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia