Medailonky z bravčovej panenky vo vínovej omáčke (fotorecept)
Autor receptu: marianne
Inšpiráciu som našla na nete,kde v diskusii dievčatá radili jedna-druhej ako chutne pripraviť panenku,tak som odkukala a fakt výborná je...
3 porcie |
40 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Nachystáme si panenku.
- V mažiari potlčieme korenie štyroch farieb.
- Panenku nakrájame na plátky,potrieme olejom,posypeme korením,trošku osolíme z oboch strán.
- Zavrieme do vzduchotesnej misky a dáme na noc odležať do chladničky.
- Na suchej teflonovej panvici nasucho opečieme z každej strany mäsko po minutke,len aby sa zatiahlo.Mäsko preložime na teplý tanier.
- Do panvice dáme trošku červeného vína a zalejeme vývarom.Ja mám na tento učel zamrazený domáci hovädzí vývar v mraziaku,ale môžte dať bujonovú kocku,ak nemáte.
Necháme prevariť,pridáme vetvičku rozmarínu a prilejeme trošku sladkej smotany+1CL múky na zahustenie.
- Do omáčky vložíme mäsko,chvíľu prehrejeme.
- Podávame s ľubovolnou prílohou.