Medailonky z bravčovej panenky vo vínovej omáčke (fotorecept)

Autor receptu: marianne

Inšpiráciu som našla na nete,kde v diskusii dievčatá radili jedna-druhej ako chutne pripraviť panenku,tak som odkukala a fakt výborná je...

3
porcie
40 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Nachystáme si panenku.
  2. V mažiari potlčieme korenie štyroch farieb.
  3. Panenku nakrájame na plátky,potrieme olejom,posypeme korením,trošku osolíme z oboch strán.
  4. Zavrieme do vzduchotesnej misky a dáme na noc odležať do chladničky.
  5. Na suchej teflonovej panvici nasucho opečieme z každej strany mäsko po minutke,len aby sa zatiahlo.Mäsko preložime na teplý tanier.
  6. Do panvice dáme trošku červeného vína a zalejeme vývarom.Ja mám na tento učel zamrazený domáci hovädzí vývar v mraziaku,ale môžte dať bujonovú kocku,ak nemáte. Necháme prevariť,pridáme vetvičku rozmarínu a prilejeme trošku sladkej smotany+1CL múky na zahustenie.
  7. Do omáčky vložíme mäsko,chvíľu prehrejeme.
  8. Podávame s ľubovolnou prílohou.