Medailonky z bravčovej panenky vo vínovej omáčke fotorecept

marianne - fotkamarianne, 13. júna 2012
Medailonky z bravčovej panenky vo vínovej omáčke (fotorecept)
Foto: marianne

Inšpiráciu som našla na nete,kde v diskusii dievčatá radili jedna-druhej ako chutne pripraviť panenku,tak som odkukala a fakt výborná je...

3
porcie
40 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
1 CL
 podla potreby
2-3 dl
0,5-1 dl
1 dl
1 CL




Postup

  1. 1

    Nachystáme si panenku.

    Medailonky z bravčovej panenky vo vínovej omáčke (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V mažiari potlčieme korenie štyroch farieb.

    Medailonky z bravčovej panenky vo vínovej omáčke (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Panenku nakrájame na plátky,potrieme olejom,posypeme korením,trošku osolíme z oboch strán.

    Medailonky z bravčovej panenky vo vínovej omáčke (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zavrieme do vzduchotesnej misky a dáme na noc odležať do chladničky.

    Medailonky z bravčovej panenky vo vínovej omáčke (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na suchej teflonovej panvici nasucho opečieme z každej strany mäsko po minutke,len aby sa zatiahlo.Mäsko preložime na teplý tanier.

    Medailonky z bravčovej panenky vo vínovej omáčke (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Do panvice dáme trošku červeného vína a zalejeme vývarom.Ja mám na tento učel zamrazený domáci hovädzí vývar v mraziaku,ale môžte dať bujonovú kocku,ak nemáte. Necháme prevariť,pridáme vetvičku rozmarínu a prilejeme trošku sladkej smotany+1CL múky na zahustenie.

    Medailonky z bravčovej panenky vo vínovej omáčke (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Do omáčky vložíme mäsko,chvíľu prehrejeme.

    Medailonky z bravčovej panenky vo vínovej omáčke (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Podávame s ľubovolnou prílohou.

    Medailonky z bravčovej panenky vo vínovej omáčke (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

afataga
moze to byt vyborne, len by som ti poradila, vinom moc nesetri, alkohol sa aj tak vyvari a bude to mat krajsiu farbu, ale pridaj trochu brusnic
marianne69
ved ano,prave toho som sa obavala aby to nebolo moc vinove:-))mala som tam dat este 1 CL parad. pretlaku koli farbe,ale nechcela som,aby sa tie chute pobili s vinom,tie brusnice su skvely napad....chut je perfektna,ten rozmarin tam sadol...len tu farbu vylepsit:-D
afataga
rozmarin je super, rada pouzivam a citronovy tymian, mam tu jeden recept na bravcove na vine, tak pozri, mozno najdes inspiraciu :-)
janger
@marianka , panenku robievam casto, vacsinou len tak platocky narychlo osmazim... Niekedy so sampinonovym sosom (omackou), dokonca aj rezne som uz robila. S vinovou omackou som este nerobila. Co ale spomina @afataga , ze alkohol sa aj tak vyvari, tak to nie je uplne pravda. Vyvari sa len ciastocne. Ked povaris jedlo len chvilku, tak sa vyvari len 15%. Po 15 minutach varenia sa vyvari 65% a po hodine varenia 75%. Muselo by sa jedlo varit 3 hodiny, aby sa vsetok alkohol vyvaril. To len tak pre zaujimavost. Preto treba byt trosku opatrni, ak sa jedlo podava aj detom. Recept si ukladam :-).
janger
'opatrni' to myslim v mnoznom cisle...;-), preto to makke 'i'
marianne69
@jani nerob si starosti s i :-D dakujem za rady,ja som preto toho vinka nedavala vela,lebo som chcela docielit taku jemnu vinovu chut a podarilo sa.chutovo to nema chybu,len omacka mohla mat taku sytejsiu farbu,ale aj osvetlenie v kuchyni robi svoje pri foteni,kedze je cas taky,aky je:-)
tatranka
Mám rada mäso kombinované pri varení,alebo macerovaní s vínom.Obed je lákavý a pekne spracovaný.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia