Mätová zmrzlina s kúskami čokolády (fotorecept)
Autor receptu: kapucinka
Na záhrade máme veľa mäty a všetci obľubujeme zmrzlinu. Toto je vylepšený recept na
mätovú zmrzlinu.
4 porcie |
20 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup
- Mätu pokrájame na menšie kúsky. Dáme do hrnca, zasypeme polovičkou cukru (50 g) a zalejeme vodou, aby zakryla kúsky mäty.
Povaríme na miernom ohni, kým sa voda jemne nezafarbí a nezhustne. Vychladnuté precedíme.
- Mlieko zmiešame so zvyšným cukrom a vanilkovým alebo škoricovým cukrom - podľa chuti pridáme aj množstvo.
Čokoládu na varenie posekáme na drobné kúsky.
- Vyšľaháme smotanu a primiešame čokoládu, mätový sirup a zmes mlieka a cukru. Dáme stuhnúť do mrazničky na 5-6 hodín.
Zmes má objem trochu menej, než liter.
- Podávame ozdobené kesíkami (je to výborné) alebo aj orieškami a lístkom mäty. Dobrú chuť! :)