Matcha šuhajdy (fotorecept)

Autor receptu: zuzanka1367

Šuhajdy sa dajú robiť na 100 spôsobov, ja ponúkam 101, ak si ich spravíte na Vianoce, tak určite nezmeškáte novorodeniatko v Betleheme a ak na Silvestra nebude problém dočkať sa polnoci :)

40 ks
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Nad parou rozpustíme čokoládu spolu s kokosovým olejom. Rozložíme si košíčky, ja som použila malé s dolným priemerom 25 mm, spotrebovala som ich 40 ks. Polovicu horúcej čokolády nalejeme do nádoby s ktorej sa dobre nalieva (so zobáčikom)
  2. Na dno nalejeme po troche čokolády a necháme stuhnúť, zatiaľ máme čas na prípravu plnky. Strúhaný kokos dáme do mixéra a mixujeme po dobu asi 10 minút, spraví sa nám z neho taká pasta, ak by sa mixoval dlhšie, tak sa nám spraví kokosové maslo.
  3. Do vzniknutej pasty pridáme vanilkový extrakt, cukor, kokosovú smotanu, kokosový olej a Matcha čaj, spolu premiešame.
  4. Čokoláda stuhnutá, môžeme pokračovať obvyklým spôsobom, do každého košíčka vtlačíme plnku tak, aby sa ešte dala na vrch naliať čokoláda, ktorú sme si udržiavali v teple nad parou. Pozalievame vrch, niečim prizdobíme, lentilka by bola veľká, ale drvené chilli bude skvostné :) Necháme zatuhnúť a koštujeme.
  5. Tak tieto šuhajdy môžete použiť namiesto kávy, chutia zaujímavo, osviežujúco...