Mäsový vývar s krupicovými haluškami a zeleninou

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. Hovädzie mäso, cibuľu a zeleninu nakrájame na väčšie kusy a prudko opečieme na oleji, pridáme korenie, zalejeme vodou, osolíme, privedieme do varu, plameň zmiernime na minimum a vývar varíme aspoň 3 hodiny. Potom ho scedíme. Mlieko s maslom privedieme do varu a za stáleho miešania doň vsypeme krupicu. Keď sa cesto nechytá na steny hrnca a varechu, necháme ho vychladnúť, pridáme vajce, štipku muškátového kvetu, posekanú petržlenovú vňať a dobre premiešame.
  2. Z cesta vykrajujeme pomocou navlhčenej lyžičky halušky, ktoré vhadzujeme do vriacej osolenej vody, zavaríme ich asi 3 minúty, a keď vyplávajú na povrch, vyberieme ich, krátko prepláchneme studenou vodou a pokvapkáme trochou oleja.
  3. Na taniere servírujeme očistené hlavičky ružičkového kelu rozkrojené na polovičky, kaleráb nakrájaný na tenké prúžky alebo plátky, halušky a všetko zalejeme horúcim vývarom.