Mäsový koláč
Mäsový koláč

Mäsový koláčik na spôsob Christmas mince pie fotorecept

Michal Hečko
šéfkuchár hotela Mercure Bratislava Centrum ****, 29. decembra 2017
Mäsový koláčik na spôsob Christmas mince pie (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
75 minút
príprava
25-28 minút
na 180 °C

Suroviny

400 g (z krku)
1 ks
1 ks menšia
1 stonka
z 1 mandarínky
 (na zahustenie)
225 g
100 g
štipka
1 ks
 (na potretie)




Postup

  1. 1

    Cibuľu, očistené jablko a zeler nakrájame na drobné kocky, opražíme a pridáme mäso. Všetko necháme dobre vydusiť a ochutíme soľou, korením, mandarínkovou kôrou a mletým koriandrom. Na konci varenia trošku zahustíme kukuričným škrobom.

    Mäsový koláčik na spôsob Christmas mince pie (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z múky, masla, vajca a zo štipky soli vypracujeme hladké cesto. Rozdelíme ho na tretiny, jednu tretinu použijeme navrch. Väčšiu časť vyvaľkáme, vložíme do tortových foriem s priemerom asi 12 cm a necháme dobre vychladnúť v chladničke. Prázdne cesto predpečieme v rúre zohriatej na 180 °C 10 minút.

    Mäsový koláčik na spôsob Christmas mince pie (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po predpečení naplníme torty vychladnutou mäsovou zmesou a vrch prikryjeme vyvaľkaným cestom, ktoré sme predtým odložili. Okraje dobre pritlačíme vidličkou, potrieme žĺtkom a trochu popicháme. Pečieme opäť v rúre zohriatej na 180 °C ďalších 15 – 18 minút. Môžeme podávať so sladkokyslým čatní.

    Mäsový koláčik na spôsob Christmas mince pie (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

helmina
waau tak to vyzera super. kolko krat sme sa chystali na tieto masove kolaciky, no nejak sme sa k nim nikdy nedostali. neviem ani preco:) recept odpisujem a dakujem isto vyskusame
dindusa12
pred nedavnom sme robili podobne pie, ale s kuracou pecienkou. velmi som sa tesila, ked som si kupila zapekacie misky do truby, no robievali sme takyto kolac aj v panvici na grile. niekde mam recept aj na cisto zeleninovy pie, idem ho ohladat :)
mamba
@Dindusa12 (30.12.2017 20:54)

Dúfam ho nájdeš a podelíš sa. S týmito koláčikmi skúsenosť nemám, takže uvítam každý recept :)
2010
@Mamba (30.12.2017 21:18)
To co pridal pan sefkuchar je taka jeho exoticka verzia - interpretacia , australskeho fastfodu. Tu cim drahsia pie tym menej mleteho masa a viac kuskov masa. Syn prisiel na navstevu a prve co chcel meat pie. Tato je chunky angus beef pepper steak. ( No a jasne ze potom to treba riadne obrblat BBQ omackou a kecupom, a k tomu orosene pivo. Romantika sviatkov pri + 35 C
Cheers and Happy New Year!


zivestriebro
Toto je skvelý nápad na sýte raňajky, na desiatu, na malý obed, olovrant, večeru, na bežný deň, na Silvestra... paráda, ďakujem za nápad.
mamba
My sme si dneska spravili také silvestrovské, len sme ich zabudli odfotiť, tak rýchlo sa zjedli :) Dávali sme mäso mleté a camembert. Bola to delikatesa :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia