Mäsové slimáky a šalát z červenej kapusty (fotorecept)
Autor receptu: ailuj82
Dva druhy mäsa.
30 minút príprava |
120 minút tepelná úprava |
Postup- Diviačie /bravčové/ mäso umyjeme, odblaníme, nakrájame na veľké rezne, naklepeme.
Kuracie mäso tiež umyjeme, nakrájame na tenké rezne /nemusíme klepať/.
Diviačie mäso posolíme, položíme naň list kapusty, na kapustu posolené kuracie mäso, posypeme gyrosom.
- Zrolujeme na roládu s priemerom aspoň 7 cm, mäso napicháme ihlami /špáratkami/ po dĺžke vo vzdialenosti asi 3 cm od seba. Medzi ihlami rozrežeme a vzniknú nám slimáky.
- Opečieme na rozohriatom oleji z oboch strán. Podlejeme vínom a dusíme do mäkka. Do panvice vložíme aj tie slimáky čo sa nám nepodarili :) /kúsky mäsa/. Šťavu na konci môžeme zahustiť.
- Šalát: kapustu očistíme, nastrúhame na jemno a zalejeme olejom v ktorom sme rozmiešali soľ, ocot, cukor.
Podávame s ryžou.
|