Mäsové slimáky a šalát z červenej kapusty (fotorecept)

Autor receptu: ailuj82

Dva druhy mäsa.

30 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Diviačie /bravčové/ mäso umyjeme, odblaníme, nakrájame na veľké rezne, naklepeme. Kuracie mäso tiež umyjeme, nakrájame na tenké rezne /nemusíme klepať/. Diviačie mäso posolíme, položíme naň list kapusty, na kapustu posolené kuracie mäso, posypeme gyrosom.
  2. Zrolujeme na roládu s priemerom aspoň 7 cm, mäso napicháme ihlami /špáratkami/ po dĺžke vo vzdialenosti asi 3 cm od seba. Medzi ihlami rozrežeme a vzniknú nám slimáky.
  3. Opečieme na rozohriatom oleji z oboch strán. Podlejeme vínom a dusíme do mäkka. Do panvice vložíme aj tie slimáky čo sa nám nepodarili :) /kúsky mäsa/. Šťavu na konci môžeme zahustiť.
  4. Šalát: kapustu očistíme, nastrúhame na jemno a zalejeme olejom v ktorom sme rozmiešali soľ, ocot, cukor. Podávame s ryžou.