Mäsové knedličky v zeleninovej omáčke (fotorecept)

Autor receptu: ajuska155

Milujem cestoviny , na akýkoľvek spôsob , s čímkoľvek. Jedla by som ich najradšej každý deň . No cestoviny niesú ničím bez dobrej omáčky . A tu je jedna z mojich obľúbených , obyčajná jednoduchá zeleninová omáčka s mäsovými knedličkami no pre mňa balada .

4
porcie
40 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Najprv si pripravíme suroviny na omáčku . Cibuľu a 2 strúčiky cesnaku si orestujeme na olivovom oleji , potom pridáme zeleninu nkrájanú na malé kúsky .
  2. Akonáhle sa zelenina orestuje , vmiešame paradajkový pretlak , a podlejeme vývarom . Dochutíme soľou a korením a necháme asi 20 minút podusiť .
  3. Ked sa zelenina uvarí , stačí do polomäka , opatrne ju rozmixujeme na omáčku . Omáčka je hustá a preto ju rozriedime trochou vody .
  4. Kým sa nám 20 minút dusila zelenina , pripravili sme si zmes na mäsové knedličky . Do mletého mäsa ( najlepšie je bravčové , doma alebo u mäsiara mleté mierne tučné mäso ) pridáme vajíčka , rascu , korenie čierne , mletú papriku , 2 roztlačené strúčiky cesnaku . Všetko spolu spracujeme a podľa potreby pridáme strúhanku.
  5. Zo zmesi potom jednou čajovou lyžičkou odoberáme knedlíky a druhou ich hádžeme do omáčky . Kto chce môže urobiť aj guličky no mne sa práve tá nerovnosť knedličiek páči .
  6. Pod pokrievkou varíme ešte asi 20 minút . Občas premiešame .
  7. Po dovarení , zmiešame omáčku s akýmikoľvek cestovinami a nastrúhaným parmezánom , v mojom prípade špagety , alebo môžme podávať len tak s chlebom . Dobrú chuť