Mäsové guľky

Mäsové guľky zapečené s paradajkovou omáčkou

Autor receptu: jaad

Veľmi chutné mäsové guľky zapečené v paradajkovej omáčke.

60 minút
príprava
30-40 minút
na 180 °C

Postup

  1. Mleté mäso zmiešame s nadrobno nakrájanou cibuľkou, prelisovaným cesnakom, vajíčkami a rožkami namočenými v mlieku. Pridáme soľ, čierne korenie, oregano, rozmarín a dobre ešte raz premiešame. Zmes dáme na chvíľu do chladničky, bude sa s ňou ďalej lepšie pracovať.
  2. Zohrejeme olivový olej, krátko na ňom orestujeme nadrobno nakrájaný cesnak a cibuľku, pridáme paradajkové pretlaky a chvíľu restujeme, aby stratily kyslastú chuť. Pridáme nakrájané paradajky, koreniny, bylinky, zalejeme vývarom a necháme podusiť 10 - 15 minút.
  3. Pripravenú mäsovú zmes vyberieme z chladničky, vytvarujeme z nej guľočky, ktoré rozložíme na pekáč a zalejeme ich pripravenou omáčkou.
  4. Pečieme odkryté v rúre pri teplote 180 °C asi 30 - 40 minút
  5. Servírujeme na tanier a posypeme čerstvými (sušenými) bylinkami. U nás bola príloha varené zemiaky, výborné sú však aj špagety alebo tagliatelle. Dobrú chuť :)