Mäsové guľky
Mäsové guľky zapečené s paradajkovou omáčkou
Autor receptu: jaad
Veľmi chutné mäsové guľky zapečené v paradajkovej omáčke.
60 minút príprava |
30-40 minút na 180 °C |
Postup
- Mleté mäso zmiešame s nadrobno nakrájanou cibuľkou, prelisovaným cesnakom, vajíčkami a rožkami namočenými v mlieku. Pridáme soľ, čierne korenie, oregano, rozmarín a dobre ešte raz premiešame.
Zmes dáme na chvíľu do chladničky, bude sa s ňou ďalej lepšie pracovať.
- Zohrejeme olivový olej, krátko na ňom orestujeme nadrobno nakrájaný cesnak a cibuľku, pridáme paradajkové pretlaky a chvíľu restujeme, aby stratily kyslastú chuť.
Pridáme nakrájané paradajky, koreniny, bylinky, zalejeme vývarom a necháme podusiť 10 - 15 minút.
- Pripravenú mäsovú zmes vyberieme z chladničky, vytvarujeme z nej guľočky, ktoré rozložíme na pekáč a zalejeme ich pripravenou omáčkou.
- Pečieme odkryté v rúre pri teplote 180 °C asi 30 - 40 minút
- Servírujeme na tanier a posypeme čerstvými (sušenými) bylinkami.
U nás bola príloha varené zemiaky, výborné sú však aj špagety alebo tagliatelle.
Dobrú chuť :)