Mäsove guľky v zemiakovom nákype (fotorecept)

Autor receptu: palokuchki

Tento recept som nasla madzi receptami, ktore si velmi davno odkladala moja dcera. Vyskusala som ho a chutil nam. Rozhodla som sa ho dat na varechu, mozno niekoho nim inspirujem.

6
porcií
15 minút
príprava
50 minút
na 200/180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravila som si misku na pecenie, priemeru 23cm. Vymastila som ju olivovym olejom.
  2. Dve cukiny strednej velkosti som postruhala na struhadle.
  3. Postruhane cukiny som ulozila do misky na pecenie. Rozlozila som ich rovnomerne po spodku aj po bokoch misky. Posolila som to aj pokorenila. Dala som to zapiect do rury 200'C na 15min
  4. Hovadzie maso som si pomlela, cibulu nasekala na drobno, cesnak pretlacila cez tlacitko, petrzlenovu vnatku som tiez nasekala na drobne kusky, pridala som horcicu, struhanku, vajicko, sol a korenie.
  5. Vsetko som to spracovala do kopy.
  6. Z pripravenej masy som si sformovala gulky priemeru 3cm, ktore som oprazila na oleji.
  7. Oprazene som vybrala na papierovy obrusok.
  8. Potom som oprazene gulky ulozila na zapecenu cukinu.
  9. Na gulky som navrstvila zemiakove pyre, ktore som spravila z osolenych uvarenych zemiakov a mlieka.
  10. Zemiaky som posypala struhanym syrom a dala som to zapiect do rury180'C na 20minut.
  11. Vsetko sa spolu prepieklo, syr sa rozpustil a tiez zapiekol.
  12. Nakrajala som jednotlive porcie a dala na tanier. My sme to jedli s kecupom a so stiplavou chili omackou.