Mäsové guľky a la Varecha.sk

Autor receptu: stefanm

Robil som "Rezeň z pomletého mäsa" podľa receptu od -Zdezda- a pretože som čakal návštevu tak som si trochu mäsovej zmesi "ukradol" a urobil som drobné pohostenie.

15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Z mäsovej zmesi vyformujeme guličky (asi ako orech) a opečieme na oleji.Potom si na panvici opečieme aj na kocky nakrájané a predvarené zemiaky.Na "grilovaciu" ihlu (alebo špilku) striedavo napichujeme mäsové guličky,zemiaky,na kocky nakrájanú cibuľu a papriku.Uložíme na plech,potrieme cesnakom ochuteným olejom a dáme zapiecť na pol hodiny do rúry.Podávame vo vhodných vysokých pohároch s čalamádou a feferónkou.Návšteve chutilo len to má drobnú chybu.Veľmi pri tomto jedle chutí červené vínko a tak sa vypili až dva fľaše!!!