Mäsové guľky a la Ikea Köttbullar - švédska kuchyňa (fotorecept)

Autor receptu: ajuska155

Ked sa nám nechce do Ikei , musí prísť Ikea k nám :D:D:D:D

5
porcií
30 minút
príprava

Postup

  1. Mäsko si nakoreníme a osolíme , formujeme z neho gulky ktoré obaluje v hladkej múke .
  2. Gulky dávame na rozpálený olej a pražíme asi 10 minút
  3. Po vypražení vazerajú takto :D
  4. Na masle si speníme múku a prileje už vo vlažnej vode rozpustený bujon a mlieko povaríme a dochutíme sojovou omáčkou , muškátovým orieškom a varíme až kým omáčka neprevrie .
  5. Už nám ostáva vypražiť hranolky alebo udusiť si zemiaky ,kto ako má rád a podávať s brusnicovým džemom.
  6. Dobrú chuť!!!