Mäsová torta

myshull - fotkamyshull, 24. septembra 2012
Mäsová torta
Foto: myshull

Túto "guľu" som pripravovala ako narodeninovú tortu pre môjho ocina, keďže on nemá rád sladké, takže klasická torta neprichádzala do úvahy.

60 minút
príprava

Suroviny

1 ks
5 ks
1 ks
1 ks
1 balíček
100 g
1 ks
100 g
100 g
1 KL
100 g
1 ks
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Okrúhly chlieb si prekrojíme dlhým nožom po šírke na 4 časti. V miske zmiešame bryndzu, maslo a bylinkovú soľ. Vymiešame do hladka a natrieme na spodnú časť chlebu. Na bryndzovú nátierku rovnomerne poukladáme na kolieska nakrájané uvarené vajíčko a na tenké pásiky nakrájanú kápiu. túto vrstvu prikryjeme vrstvou suchej salámy, na ktorú poukladáme na kolieska nakrájanú zelené papriku. Zoberieme si ďalšiu časť chlebu, ktorú natrieme paprikovou nátierkou a položíme na už prichystanú a "obloženú" spodnú časť. na paprikovú nátierku rozložíme šunku, eidam nakrájaný na veľké plátky, cherry rajčiny prekrojené na polovice, opäť kolieska zelenej papriky a prekryjeme ďalšou vrstvou šunky. Na poslednú vrstvu chlebu si prichystáme vajíčkovú pomazánku (zmiešame na tvrdo uvarené vajíčka, maslo, syr bambino, dochutíme soľou, prípadne bylinkovou soľou), do ktorej môžme primiešať na kocky nakrájanú klobásku, alebo salámu. záleží podľa chuti. na pomazánku rozložíme zelenú papriku, zakryjeme opäť eidamom a salámou. Na túto vrstvu položíme vrch chlebu a mierne pritlačíme, aby sa nám celý chleba ako-tak spojil s jednotlivými vrstvami. teraz túto "guľu" zvonku natrieme zvyšnými nátierkami stredne hrubou vrstvou, a "prilepíme" šunku a salámu. takto pripravenú guľu dáme na 12 hodín buď do špajze, alebo do chladničky.

    Mäsová torta - obrázok 1

Diskusia k receptu

slavka11
ak mozem poradit pri slanych tortrach z chlebika sa dava dole korka. Neromoci sa totiz tak dobre a potom to ubera na chuti. Nabuduce skus okrajat jemne korku z celeho chlebika dole a az potom nakrajat na jednotlive poschodia a plnit.
sonulienka
na slanej torte možno sa skrajuje kôrka ale čo som robila slané kytice tak tam nie lepšie práve drží sparádko na ktorom je ružička a všetko čo tam chceme dať.
rea1
stredne dve casti chleba by som natrela pomazankou aj na spodnej strane, aby sa lepsie prilepili na predchadzajucu vrstvu.
sany11
prepac,ale mne sa to nepaci.radsej nedam ziaden recept ako toto.
ancicka
Stačilo iba so salámky urobiť ružičky a nejakou zeleninkou a vyzerala by krajšie.Na nete je dosť inšpirácie.
No,inač bola asi chutná,nie?
mamatata2
Tak ako píše @ancicka , dať kvietky zo salámy a zeleninku na páratká alebo špajdle a napichať do gule, takto vyzerá ako neukončená, ale iste bola chutná a snaha sa cení.
evanaaa
Toto je možno prvý pokus, tie ďalšie budú len a len lepšie, že @myshull. A ešte ku komentáru @sany11 : Tebe sa to nepáči, tak si sa radšej nemusela ozvať, lebo sú tu ľudia, ktorým sa recept páči alebo poradia ako ho vylepšiť ak si myslia, že to ide.
sany11
evanaaa ja som vyjadrila iba svoj nazor.a neviem co sa da este take vylepsit na oblozenom chlebe.sak niektory tu davaju take recepty,ved to nie je ziadna torta.radsej nepridam ziaden recept ako toto.a treba vediet povedat aj kritiku a ta moja je na mieste,a nie falosne klamat a chvalit oblozeny chleba.
2010
@myshull , vidim ze tetky ti daako nepomohli len kritizuju , ked budes robit na buduce tak rob ako keby si robila sladku tortu ktora ma polevu len tu polevu vymen za majonezu a "prilep" na nu dalsiu dekoraciu a budes mat super tortu aj z vonku lebo plnka vyborna :)


2010
A nedaj sa odradit a kreativite sa medze nekladu a nepotrebujes ani sparatka ...


pusta
@2010 , si úžasný človek...takto si predstavujem pomoc. palec hore!!!
pusta
@Myshull , myslím si, že je to torta. aj slané torty môžu mať guľatý tvar, máš dobre volené nátierky chuťovo, i výber salámy, údenín, syrov, nátierok, krémov a zeleniny. troška sa pohráš so zdobením - krútenie, zavinutie, prilepenie, striedanie a ladenie farieb a chuti - vid napr. obrázky 2010. dotiahneš, zdokonalíš sa...nedaj sa odradiť!!!
jankagl
...tak toto je aky dobry napad :) gulatu slanu tortu som este nevidela... supeeer :)
amazonka29
...mňam...čo tam po vzhľade-ako hovorí môj ocino,prvoradé je aby ,,to,, chutnalo....a podla nátierok a tých dodatkov naokolo určite tvoja slaná torta chutí skvele a o to ide...čo sa týka vzhľadu,to je to najmenej,časom dopiluješ aj to-napokon,učíme sa celý život ;) Dakujem za skvelú inšpiráciu !
silvija24
ta masova torta na obraku .. teda vyzera to dost nechutne :-((( asi by som nevedela ako sa mam tvarit keby som to dostala
ivan14
Já jsem takový dort taky dělal, ale okrájel jsem ho tak, že z chleba byl "válec s čepičkou". Náplně podle chuti, a vzhled? No....mohl být lepší, ale chuť je přednější. :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia