Mäsová roláda s rajčinovou omáčkou a cestovinami v parnom hrnci (fotorecept)

Autor receptu: bibia1

8
porcií
15 minút
príprava
65 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäsko vymiešame s vajíčkom, pridáme soľ, koreniny, cibuľu, a mala som uvarené zemiaky z predchádzajúceho obeda, tak som tam 2 nastrúhala.
  2. Vypracujeme hmotu, do ktorej pridáme strúhanku a majoránku.
  3. Mäsko si rozložíme na potravinársku fóliu, naň 3 uvarené vajíčka
  4. a vytvarujeme do roládky. Tú celú zabalíme do potravínárskej fólie a uložíme na platňu parného hrnca.
  5. Pripravíme parný hrniec na varenie, zapneme na hodinku a paríme.
  6. 20 minút pred dokončením pridáme do parného hrnca cestovinu - kolienka dáme do nádoby na ryžu, zalejeme vodou, osolíme a pridáme olej.
  7. Po zaznení gongu, vyberieme roládku, šťavu zlejeme do hrnca, prilejeme vodu, pridáme vegetu, bobkový list a necháme zovrieť. Zatiaľ si premyjeme cestovinu. Mäsko vrátime späť do parného hrnca a necháme udržiavať teplotu.
  8. Pridáme rajčinový pretlak, kečup,
  9. rozhabarkovanú múku v mlieku a šľahačke,
  10. necháme zovrieť. Nakoniec pridáme pretlačený cesnak a sušené oregano.
  11. Všetko máme hotové, môžeme podávať, prajem dobrú chuť.