Mäsová roláda s rajčinovou omáčkou a cestovinami v parnom hrnci (fotorecept)
Autor receptu: bibia1
8 porcií |
15 minút príprava |
65 minút tepelná úprava |
Postup- Mäsko vymiešame s vajíčkom, pridáme soľ, koreniny, cibuľu, a mala som uvarené zemiaky z predchádzajúceho obeda, tak som tam 2 nastrúhala.
- Vypracujeme hmotu, do ktorej pridáme strúhanku a majoránku.
- Mäsko si rozložíme na potravinársku fóliu, naň 3 uvarené vajíčka
- a vytvarujeme do roládky. Tú celú zabalíme do potravínárskej fólie a uložíme na platňu parného hrnca.
- Pripravíme parný hrniec na varenie, zapneme na hodinku a paríme.
- 20 minút pred dokončením pridáme do parného hrnca cestovinu - kolienka dáme do nádoby na ryžu, zalejeme vodou, osolíme a pridáme olej.
- Po zaznení gongu, vyberieme roládku, šťavu zlejeme do hrnca, prilejeme vodu, pridáme vegetu, bobkový list a necháme zovrieť. Zatiaľ si premyjeme cestovinu. Mäsko vrátime späť do parného hrnca a necháme udržiavať teplotu.
- Pridáme rajčinový pretlak, kečup,
- rozhabarkovanú múku v mlieku a šľahačke,
- necháme zovrieť. Nakoniec pridáme pretlačený cesnak a sušené oregano.
- Všetko máme hotové, môžeme podávať, prajem dobrú chuť.
|