Mäsová roláda s cukínou v parnom hrnci (fotorecept)

Autor receptu: evusik

Tento recept mi poslala dcéra, pretože vie, že cukínu mám veľmi rada. Ona ju robila klasicky v rúre vo forme na srnčí chrbát a ja zas vo svojom obľúbenom parnom hrnci. A tu je výsledok.

6
porcií
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Rožky namočíme do vody, vymačkáme a pridáme k mletému mäsu, na drobno pokrájanej cibuľke, pretlačenému cesnaku a ostrej (napr.kremžskej) horčici, zamiešame, okoreníme, osolíme.
  2. Mladú, menšiu cukínu umyjeme a postrúhame na väčšom strúhadle aj so šupou. Kôpor nasekáme (ja ho strihám kuchynskými nožnicami) pridáme toľko kyslej smotany aby nám vznikla pevná, neroztekajúca sa masa, osolíme len opatrne a okoreníme. S kôprom opatrne, pretože je to vééééľmi aromatické, kto nemá rád nech dá radšej petržlenovú vňať.
  3. Na pracovnú dosku si dáme fóliu / alobal, rozprestrieme rovnomerne mäsovú plnku a doprostriedku navŕšime cukínovú plnku. Opatrne preložíme, tak aby sa nám obe strany spojili, konce dobre utlačíme a pomocou fólie/alobalu natesno zamotáme.
  4. Konce fólie som ešte zaviazala špagátom, aby mi plnka nevytiekla.
  5. Dáme do parného hrnca, (alebo na pekáč do rúry) na spodok som dala zemiaky, a paríme 30 - 40 minút podľa veľkosti rolády. Zemiaky sú hotové asi za 20 minút.
  6. Po 30 minútach som roládu odbalila a spolu so zemiakmi dala na 10 minút zapiecť do rúry.
  7. A môžeme podávať ....