Mäsová roláda Ham - Mňam

Autor receptu: nigella87

Mali sme chuť na niečo fakt dobré... :)

8-10
porcií
30 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Postup

  1. Najprv som si dala variť vajíčka na tvrdo aby boli hotové skôr a medzitým som si pripravila mäsovú hmotu : Do väčšej misky som dala mäso, korenie na mleté mäso, prelisované strúčiky cesnaku, vajcia, strúhanku, čierne korenie a soľ. Ručne som dôkladne premiešala...
  2. Do vzniknutej hmoty som ešte pridala rožky namočené v mlieku...
  3. Mäsovú hmotu som rozložila na alobal v tvare obĺžnika rovnakej hrúbky, potrela som horčicou, poukladala plátky šunky (možte použiť aj oravskú slaninku) na to som viac do stredu dala plátky syra, pomrvila som nivu, na kraj som poukladala vajíčka a párok (veľkí gurmáni použijú klobásku :) ) Pomocou alobalu som celú roládu zavinula, jemne postláčala a zacelila kraje aj boky.
  4. Náš Olino bol celý čas zvedavý čo sa to v kuchyni deje a všetko mu voňalo... tomuto pohľadu som nemohla odolať (dá sa to?) tak som mu dala kúsok šunky :-))
  5. Takto vyzerala roládka, pripomínala mi bochník chleba.. :)
  6. ... a takto je zabalená v alobale (treba precízne aj 2x) Ak chcete môžte si spraviť 2 menšie roládky, ale vačsia je podla mňa lepšia :)
  7. .... a tu je už upečená :) Piekla som približne hodinu pri 200 stupňoch a 10 minút pred dokončením pečenia som odstránila vrchný alobal a dopielka aby nám povrch pekne zhnedol :) Roládu hneď nekrájajte, až pokým troška nevychladne. Príloha bola zemiaková kaša. Bon apetit ! :-))