Mäsová polievka pod chlebovou krustou (fotorecept)

Autor receptu: evusik

Polievka ktorá zohreje a zasýti.... nahradí aj hlavné jedlo.

Postup

  1. Polievka: kapustu si nakrájame (nastrúhame) na jemno, zemiaky očistíme a nakrájame na kocky, cibuľu nakrájame na drobno.
  2. Cibuľu opražíme na masti (oleji) pridáme červenú mletú papriku, kratučko opražíme, pridáme zemiaky, kapustu a zalejeme mäsovým bujónom (bujón z kocky). Varíme až sú zemiaky mäkké. Polievku dochutíme soľou, korením.
  3. Mäsové guľky: mäso (br.plecko alebo orez) pomelieme, pridáme namočené a vyžmýkané rožky, 1-2 vajcia, na drobno nakrájanú cibuľku, pretlačený cesnak
  4. červenú štipľavú papriku, majoránku a čerstvé bylinky. Ja som ešte pridala trochu strúhanky. Dobre premiešame....
  5. a tvarujeme guľky. Buď ich uvaríme priamo v polievke....
  6. alebo ich uložíme na plech a v horúcej trúbe upečieme.
  7. Chlieb: Kvasnice rozmiešame vo vlažnej vode spolu s malou lyžičkou cukru. Múky zmiešame a prilejeme kvasnice, zamiešame koľko sa dá, pridáme lyžicu soli a za hrsť ovsených vločiek. Vymiesime cesto. Necháme na teplom mieste vykysnúť.
  8. Z vykysnutého cesta si oddelíme bohníčky vo veľkosti päste. Na dosku vysypeme ovsené vločky a na nich roztlačíme každý bochník tak, aby bol väčší ako zapekacia miska
  9. Do zapekacej misky dáme najskôr mäsové guľky, nalejeme polievku
  10. a zakryjeme chlebovou plackou, ovsenými vločkami navrch
  11. a dáme piecť na 200°C na cca 10 minút.
  12. Ihneď podávame. Kapustovú polievku s mäsovými guľkami zajedáme výbornou chlebovou plackou.