Plnené kapustové listy

Mäsom plnený kapustový list na hubách (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

4
porcie
60 minút
príprava

Postup

  1. K mletému mäsu primiešame nakrájanú žemľu namočenú v mlieku, vajcia, korenie a soľ. Kapustové listy naplníme mäsovou zmesou. Zabalíme tak, aby mäso nebolo vidieť, poukladáme na pekáč s olejom a pečieme 20 minút na 190 °C.
  2. Očistené zemiaky uvaríme, popučíme a zmiešame s pokrájanou opečenou jarnou cibuľkou.
  3. Zmes húb osolíme, okoreníme a prudko pečieme na masle. Časť húb neskôr odoberieme a do zvyšku pridáme smotanu. Zredukujeme a zjemníme maslom.
  4. Na tanier servírujeme plnený kapustový list s popučenými zemiakmi, hubovou omáčkou a dozdobíme zvyšnými hubami.