Mäsom plnené palacinky podľa Natálie Hatalovej (videorecept)

Autor receptu: tvvarecha

Speváčka Natália Hatalová pozvala štáb TV Varecha do svojej kuchyne a naučila nás jedno zo svojich obľúbených jedál - Palacinky plnené mäsom

45 minút
príprava
15 minút
na 220 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si ingrediencie pre palacinky: Všetky prísady zmiešame v miske a necháme 10 až 15 minút odležať.
  2. Panvicu pred prípravou prvej palacinky potrieme trochou oleja a naberačkou dávkujeme cesto na panvicu. Panvicu už potom nie je potrebné potierať olejom.
  3. Teraz začneme robiť perkelt: Umyjeme mäso umyjeme a nakrájame ho na hrubšie kocky.
  4. Paradajky a papriky posekáme na malé kocky.
  5. Jemno nakrájanú cibuľu orestujeme na oleji a pridáme nasekaný cesnak.
  6. Po chvíľke pridáme mäso a mierne opražíme.
  7. Nádobu odložíme mimo varnej platne a posypeme mletou červenou paprikou. Ďalej pridáme nakrájané paradajky a papriku a podľa chuti osolíme.
  8. Zmes pomiešame, podlejeme trochou vody a dusíme pod pokrievkou cca 30 min. Ak máme radi pikantné, môžeme pridať chilli papričku.
  9. Pokiaľ sa nám perkelt varí, pripravíme si palacinky.
  10. Z uvareného perkeltu vyberieme kúsky mäsa, ktoré následne rozmixujeme. Zvyšok perkeltu prepasírujeme alebo rozmixujeme na jemno. Zahustíme smotanou na varenie a múkou.
  11. Rozmixovanou mäsovou zmesou naplníme palacinky. Naplnené palacinky poukladáme do zapekacej misy a podlejeme polovicou perkeltovej šťavy.
  12. Zapečieme v rúre na 220 stupňoch C po dobu približne 15 min.
  13. Palacinky servírujeme so zvyškom perkeltovej šťavy. Pridáme kyslú smotanu a petržlenovú vňať na dozdobenie.