Mäsom plnené palacinky podľa Natálie Hatalovej (videorecept)
Autor receptu: tvvarecha
Speváčka Natália Hatalová pozvala štáb TV Varecha do svojej kuchyne a naučila nás jedno
zo svojich obľúbených jedál - Palacinky plnené mäsom
45 minút príprava |
15 minút na 220 °C |
Postup
- Pripravíme si ingrediencie pre palacinky:
Všetky prísady zmiešame v miske a necháme 10 až 15 minút odležať.
- Panvicu pred prípravou prvej palacinky potrieme trochou oleja a naberačkou dávkujeme cesto na panvicu. Panvicu už potom nie je potrebné potierať olejom.
- Teraz začneme robiť perkelt:
Umyjeme mäso umyjeme a nakrájame ho na hrubšie kocky.
- Paradajky a papriky posekáme na malé kocky.
- Jemno nakrájanú cibuľu orestujeme na oleji a pridáme nasekaný cesnak.
- Po chvíľke pridáme mäso a mierne opražíme.
- Nádobu odložíme mimo varnej platne a posypeme mletou červenou paprikou. Ďalej pridáme nakrájané paradajky a papriku a podľa chuti osolíme.
- Zmes pomiešame, podlejeme trochou vody a dusíme pod pokrievkou cca 30 min. Ak máme radi pikantné, môžeme pridať chilli papričku.
- Pokiaľ sa nám perkelt varí, pripravíme si palacinky.
- Z uvareného perkeltu vyberieme kúsky mäsa, ktoré následne rozmixujeme. Zvyšok perkeltu prepasírujeme alebo rozmixujeme na jemno. Zahustíme smotanou na varenie a múkou.
- Rozmixovanou mäsovou zmesou naplníme palacinky. Naplnené palacinky poukladáme do zapekacej misy a podlejeme polovicou perkeltovej šťavy.
- Zapečieme v rúre na 220 stupňoch C po dobu približne 15 min.
- Palacinky servírujeme so zvyškom perkeltovej šťavy. Pridáme kyslú smotanu a petržlenovú vňať na dozdobenie.