Varené mäso

Mäso z polievky s horčicovou omáčkou a varenými zemiakmi (fotorecept)

Autor receptu: kvakac

Jednoduché, lacné a rýchle.

4
porcie
5 - 7 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny. Tu je časť s nich. Cibuľu očistíme a na drobno pokrájame. Cesnak tiež očistíme a postrúhame.
  2. Očistene zemiaky pokrájame na väčšie kúsky a dáme do osolenej vody variť do mäkka. To je asi 20 až 25 minút.
  3. Do hrnca dáme olej, maslo a na to pokrájanú cibuľu. Dusíme do mäkka. K cibuli pridáme cesnak. Zamiešame a keď prevonia
  4. pridáme múku. Miešame, aby neprihorela, asi 4 - 5 minút.
  5. Do tohto pridáme horčicu a čili, kto chce plus čierne korenie, stále miešame.
  6. O chvíľu nalejeme vývar a smotanu. Pridáme cukor. Rozvaríme a necháme pomaly variť za občasného miešania asi 15 minút. Za tu dobu sa uvarí veľmi chutná omáčka. Ochutnáme a pripadne dosolíme. Zo zemiakov zlejeme vodu.
  7. A môžeme nakladať na tanier. Zemiaky plus mäso z polievky zalejeme omáčkou a máme obed hotový. Za pol hodinu je všetko hotové .
  8. Pre tých čo nechcú mäso si môžu dať varené vajcia k tomu. Ak by vám ani to nechutilo, tak môže byť aj opečená treska na panvici.