Varené mäso
Mäso z polievky s horčicovou omáčkou a varenými zemiakmi (fotorecept)
Autor receptu: kvakac
Jednoduché, lacné a rýchle.
4 porcie |
5 - 7 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si suroviny. Tu je časť s nich. Cibuľu očistíme a na drobno pokrájame. Cesnak tiež očistíme a postrúhame.
- Očistene zemiaky pokrájame na väčšie kúsky a dáme do osolenej vody variť do mäkka. To je asi 20 až 25 minút.
- Do hrnca dáme olej, maslo a na to pokrájanú cibuľu. Dusíme do mäkka. K cibuli pridáme cesnak. Zamiešame a keď prevonia
- pridáme múku. Miešame, aby neprihorela, asi 4 - 5 minút.
- Do tohto pridáme horčicu a čili, kto chce plus čierne korenie, stále miešame.
- O chvíľu nalejeme vývar a smotanu. Pridáme cukor. Rozvaríme a necháme pomaly variť za občasného miešania asi 15 minút. Za tu dobu sa uvarí veľmi chutná omáčka. Ochutnáme a pripadne dosolíme. Zo zemiakov zlejeme vodu.
- A môžeme nakladať na tanier. Zemiaky plus mäso z polievky zalejeme omáčkou a máme obed hotový. Za pol hodinu je všetko hotové .
- Pre tých čo nechcú mäso si môžu dať varené vajcia k tomu. Ak by vám ani to nechutilo, tak môže byť aj opečená treska na panvici.