Mäso v kávovej marináde na sviečkovú (fotorecept)
Autor receptu: jerica
@jerica Dávam sem môj postup prípravy mäsa na sviečkovú , sviečková je na prvom mieste jedál v mojom jedálničku, hlavne keď sa všetci poschádzame, je nás spolu jedenásť .
15 porcií |
30 minút príprava |
10 opekanie minút tepelná úprava |
Postup
- vriacou vodou zalejem pripravenú kávu
- umyté hovädzie dám do sklenenej misy
- vychladenou (STUDENOU) kávou mäso zalejem
- takto zaliate mäso odložím na noc do ľadničky
- na druhý deň mäso vyberiem , osuším kuchynskou utierkou ( papierová ) Mäso malo krásnu farbu kávy
- cvernou celé mäso previažem
- takto pripravené mäso (veľmi sa mi páči tá farba od kávy)
- mäso dám na horúci pekáč , pootáčam , nechám zatiahnuť , nesolím !!
- mäso vložené do zeleniny na sviečkovú . Zeleninu som prešla miernym dusením
- cvernu odtočím , mäso pokrájam na pláty , pokrájané mäso vložím do sviečkovej ,mäso bolo ako pampúšik mäkučké , nebolo cítiť po hovädzine , kávový nálev spravil svoje .