Maslové halušky fotorecept

diabambulka - fotkadiabambulka, 23. júna 2011

Obľúbené môjho manžela...

4
porcie

Suroviny

300 g
200 ml
2 PL
3 ks




Postup

  1. 1

    Do osoleného vriaceho mlieka dáme maslo a postupne múku.

    Maslové halušky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zmes sa varí tak dlho kým sa neoddeľuje od steny nádoby. Necháme vychladnúť a pridáme vajcia (3-4 ks).

    Maslové halušky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Halušky zavaríme v osolenej vode a opláchneme.

    Maslové halušky (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

jody
Veru také nepoznám a veru že ich skúsim! :-)))
kata50
Ďalšie využitie odpaľovaného cesta. Vyskúšam :-))
danculka
Tak,halušky z odpaľovaného cesta som ešte nerobila,vyskúšam..
akeber
ja používam odpaľované cesto na veterníky , ešte som nepočula a ani nevidela použité v ceste na halušky určite vykúšam ,,, :)
evanaaa
Myslím, že je to to isté cesto, aké dala Kata50 na tie plnené taštičky - naslano aj nasladko, Katy, mám pravdu? To znamená, že má širšie využitie. Ale to originálne na venčeky sa robí tuším s vodou, nie s mliekom. Mala by som vyskúšať ako chutia takéto halušky.
kata50
Tak, tak, dobre hovoríš. Do odpaľovaného cesta na veterníky ide aj oveľa viac vajec. Ale princíp varenej kaše, je ten istý.
malusa
Robievam z odpalovaneho cesta marhulove knedliky,preto halusky su urcite vyborne!
stava
no to som uplne prekvapkana...:-) je to trosku zdlhavejsie ako normalne halusky ale urcite budu suprove....vyskusam....
este chcem vediet s cim taketo halusky podavat? hodi sa vsetko ako k normalnym zemiakovym haluskam? my robime len s tvarohom a bryndzou...lebo manzel ine nee...ja lubim aj so zemiakmi...a naopak s kapustou nie....
ma niekto este iny napad na to, co na halusky? skusila by som nieco nove....
malusa....marhulove knedliky musia byt tiez dobre....:-) mas recept tu na vareche?
diabambulka
ahoj stava, tak konkrétne tieto halušky ja robím vždy ku omáčke a mäsku ako prílohu :-) najčastejšie ku perkeltu a môžem ti odporučiť :-) vyskúšajte .-))) pekný deň
ankak
viem nemala by som sem pisat ale nestihla som opisat postup na "Uhliarske šapgety" čo tu mate a chcela som ich uvarit... poprosila by som ak sa bude dat na klaymanova@gmail.com vopred dakujem Anka
malusa
Stava na marhulove knedliky mozes pouzit aj tento recept cesto je trochu lepkave,ale vysledok je uzasny!
martina1985
moze byt ze sa mi tam 300 g muky nevoslo, teda uz asi po 200 g sa mi to odlepovalo od hrnca a viac muky to akoby nechcelo prijat.. :-S viem ze ked pridam vajcia tak to zas trocha zredne, mozem pridat muku aj potom este.. ? Diky za odpoved
pivonka
Už dlho som mala v pláne vyskúšať tieto halušky a dnes na ne došlo. V konečnom dôsledku boli veľmi dobré, lepšie, ako klasické múkové, iste sa k nim budem vracať. Poviem ale popravde, že ten pomer múky a mlieka je veľmi problematický. Po poznámke @martina1985 som dala 250 ml mlieka a múky som dala polovicu polohrubej, ale aj tak sa mi cesto veľmi obtiažne spracovávalo. Odpaľované cesto z času na čas robievam, aj sama mám z neho zverejnený jeden recept. Nabudúce dám 300 ml mlieka a múku všetku polohrubú, uvidím, čo to urobí.
matilda143
Cez týždeň sa recept objavil v "pamätníčku" tak ma zaujali a dnes uvarené. Dala som na rady od @Pivonka a pripravovala z 300 ml mlieka a 250 g polohrubej múky a sú ozaj veľmi dobré, iné ako klasické z vajec a múky, povedala by som také nadýchanejšie jemnejšie ďakujem @Diabambulka






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia