Maslo a la Paris fotorecept

pumaamravec - fotkapumaamravec, 4. augusta 2011

Levaduľa, petržlenová vňať a pažítka sa k sebe výborne hodia, čo som mohla aj ochutnať keď som bola v Paríži a toto som mala Zobraziť celý popisLevaduľa, petržlenová vňať a pažítka sa k sebe výborne hodia, čo som mohla aj ochutnať keď som bola v Paríži a toto som mala ako obľúbené raňajkové máselko, odvtedy si ho vyrábam aj doma a tak sa ľahko aspoň týmto prenesiem znova do Paríža.

10
porcií
10 minút
príprava

Suroviny

125 g
1 PL
1 PL
1 ČL




Postup

  1. 1

    Najprv je potrebné vytiahnuť maslo z chladničky a nechať ho aspoň 5-6 hodín pri izbovej teplote aby sa vám dali bylinky ľahko vmiešať. Pripravíme si levanduľové kvety.

    Maslo a la Paris (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Petržlenovú vňať nasekáme na kúsky.

    Maslo a la Paris (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nasekáme si pažítku, a bylinky máme pripravené.

    Maslo a la Paris (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na maslo, ktoré je už poriadne zmäknuté nasypeme petržlenovú vňať, levanduľu aj pažítku.

    Maslo a la Paris (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zmiešame aby boli bylinky všade v rovnomernom množstve, dáme do misky a presunieme do chladničky na stuhnutie nášho masla. Skúšala som maslo chladiť aj v alobale, ale miska sa mi overila ako praktickejšie riešenie.

    Maslo a la Paris (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Takto vytvorené maslo je vhodné na potretie pečiva, najlepšie slaného croissantu, ale chutí dobre aj s tradičným celozrnným chlebíkom. Výborné je aj na ochutenie kuracieho mäsa pri pečení, vtedy spravím do mäsa jemné zárezy, potrem ho maslom a pri pečení sa krásne roztečie po celom mäsku, ale zároveň časť ostane v zárezoch. Kura potom krásne rozvoniava a je štavnaté.

    Maslo a la Paris (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

morenajea
takéto masielko robievam na grilovačky, len bez tej levandule. znie to zaujímavé. Výborné sú opečené ešte horúce bagetky potreté takýmto maslom. To sa pekne vsiakne a dobrota je na svete :)
wegar
Mňam, toto určite vyskúšam, ďakujem!
ola111
Fíha,levanduľové som ešte neochutnala,tiež robievam rôzne druhy,
robim alobalové valčeky do mrazničky,odrojím,koľko potrebujem,len
kde zoženiem takú peknú levanduľu?
pumaamravec
@ola111 teraz je sezona levandule a kvitne takmer vsade, mne sa na zahrade poriadne rozrastla tak ju vyuzivam co najviac:) ak nemas nejakych znamych co by ti teraz dali cerstvu levandulu, da sa kupit aj v obchode normálne v kvetináči a pestovať si na balkóne:)
marika554
Mám doma levandulu, ale do masla by ma to nenapadlo.Super ,vyskúšam.
arasidka
naša levandul už niekoľko týždňov odkvitla. Je to zaujímavé, uznávam, ale ja som teraz taká hladná, že by mi chutil mastný chlieb s cibuľou :)))Kurňa, aj keď tak pekne nevoní!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia