Marshmallow-čokoládovo-škoricové rolky (fotorecept)

Autor receptu: smile11997

Tento recept je bez váženia a obsahuje malý trik na to, aby bolo cesto dokonale vláčne. Pozn.: moja šálka má 250 ml.

18
porcií
90 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Do väčšej misky nalejte teplé mlieko, pridajte kryštálový cukor a zamiešajte. Potom pridajte rozmrvené droždie a premiešajte. Zmes nechajte 10 minút predkysnúť.
  2. Pridajte vajcia, rozpustené maslo a soľ a všetko poriadne vyšľahajte.
  3. Postupne pridávajte múku. Keď sa cesto začne formovať, vyberte ho z misky a položte ho na pomúčenú pracovnú dosku. Mieste ho pokiaľ nebude jemné (ak sa cesto lepí, pridajte kúsok múky).
  4. Cesto dajte do misky a prikryte ho utierkou. Dajte ho kysnúť na teplé miesto (ja ho dávam do rúry na najmenší stupeň čo je asi 45°C) na 60 minút.
  5. Kým čakáte, pripravte si plnku. V miske zmiešajte cukor so škoricou. Ak máte veľké kúsky marshmallow, rozkrojte ich na polovicu, aby sa dostali všade. Pokiaľ máte celú čokoládu, nakrájajte aj tú. Predhrejte si rúru na 180°C.
  6. Vykysnuté cesto na pomúčenej doske vyvaľkajte na obdĺžnik.
  7. Potrite ho zmäknutým maslom a posypte ho škoricovou zmesou.
  8. Cesto rovnomerne posypte čokoládou a marshmallow.
  9. Jemne ho zrolujte a kraje popritláčajte. Ostrým nožom ho rozdeľte na polovicu a potom každú polovicu opäť na polovicu atď.
  10. Rolky ukladajte do vymasteného pekáča tesne vedľa seba. Ideálne je, keď na pekáči nezostane voľné miesto ( mne to teraz nevyšlo :) ). Prikryte utierkou a nechajte podkysnúť asi 15 minút. Potom ich dajte do predhriatej rúry na 10 minút. !A tu je ten trik!: vyberte ich a polejte ich smotanou na šľahanie. Dajte ich späť do rúry a pečte kým nebudú zlatohnedé (okolo 15-20 minút).
  11. Kým sa rolky pečú, pripravte si polevu. Zmiešajte mascarpone, vanilkovú esenciu a mlieko. Postupne pridávajte práškový cukor.
  12. Na teplé rolky natrite polevu a pred podávaním ich nechajte vychladnúť.
  13. Dobrú chuť.