Cícerový guláš

Marocký cícerový guláš (videorecept)

Autor receptu: blogbusker

Je to skrátka guláš - to znamená, že má asi stovky variácií* 😀 niekto tam dáva aj zemiaky, či papriku, niekto zas pokvapká citrónom, dakto pridáva zázvor, výborne tam sedí aj šafrán, alebo šafran iba v kuskuse, miesto kuskusu quinoa, atď … Toto je však solídny a klasický základ, na ktorom sa dá ďalej budovať!

4
porcie
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Do rozohriatej hlbokej panvice daj olej a na kocky nakrájanú cibuľu. Dochuť korením a soľou, nechaj zatiahnuť dozlatova - cca 5 minút za občasného miešania. Ošúp a nadrobno nasekaj cesnak a pridaj do panvice. Rovno pridaj aj ostatné koreniny a za stáleho miešania všetko priveď k životu, nie však dlhšie ako minútu - nechceš prihorený cesnak, ani zhorknutú papriku, či škoricu.
  2. Scedený cícer poobaľuj v tomto voňavom základe, po minúte prilej paradajky s vývarom, priveď do varu, sporák stiahni na miernu teplotu a var 30 minút, kým sa guláš nezredukuje. Dolaď soľ s korením.
  3. Podávaj s kuskusom, dozdobené lístkami čerstvého koriandru a mäty.
  4. Instagram: walrus.buko