Cícerový guláš
Marocký cícerový guláš (videorecept)
Autor receptu: blogbusker
Je to skrátka guláš - to znamená, že má asi stovky variácií* 😀 niekto tam dáva aj zemiaky, či papriku, niekto zas pokvapká
citrónom, dakto pridáva zázvor, výborne tam sedí aj šafrán, alebo šafran iba v kuskuse, miesto kuskusu quinoa, atď … Toto je
však solídny a klasický základ, na ktorom sa dá ďalej budovať!
4 porcie |
10 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Do rozohriatej hlbokej panvice daj olej a na kocky nakrájanú cibuľu. Dochuť korením a soľou, nechaj zatiahnuť dozlatova - cca 5 minút za občasného miešania. Ošúp a nadrobno nasekaj cesnak a pridaj do panvice. Rovno pridaj aj ostatné koreniny a za stáleho miešania všetko priveď k životu, nie však dlhšie ako minútu - nechceš prihorený cesnak, ani zhorknutú papriku, či škoricu.
- Scedený cícer poobaľuj v tomto voňavom základe, po minúte prilej paradajky s vývarom, priveď do varu, sporák stiahni na miernu teplotu a var 30 minút, kým sa guláš nezredukuje. Dolaď soľ s korením.
- Podávaj s kuskusom, dozdobené lístkami čerstvého koriandru a mäty.
- Instagram: walrus.buko