Marocké palacinky (videorecept)

Autor receptu: silvia16

Chcela by som sa s vami podeliť s ďaľším marockým super receptom. Marocké palicinky sú výborna pochúťka, či na sladko alebo na slano. Buď s medom alebo džemom, alebo so syrokrémom a varenými vajíčkami. Vyskúšajte, neoľutujete :-)

20
porcií
90 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Dáme si obidve múky do misky, pridáme soľ, droždie a letnú vodu.
  2. Vymiešame okolo 5 minút ako cesto na chlieb/knedľu.
  3. Keď je cesto pekne vymiešané tak si v šálke zohrejeme dve lyžice masla (v mikrovlnke) a pridáme doň na pol oleja a premiešame. Touto maslovou zmesou si potrieme tácku alebo pracovnú dosku na ktorej budeme pracovať.
  4. Z cesta si urobíme malé guľky/loptičky, uložíme na tácku, potrieme maslom a necháme odstáť, vykysnúť na 30 minút.
  5. Po 30 minútach si potrieme pracovnú dosku maslom a uložíme jednú guľku. Palcami roztiahneme palacinku na tenký štvorec. Mezdi skladaním si môžme cesto posýpať krupičnou múkom. Môžte si pozrieť moje video.
  6. Tento štvorec zložíme ako na obrázku dole:
  7. Zložíme druhú stranu:
  8. Ešte zložíme ľavú stranu:
  9. A ešte pravú stranu a máme marockú palacinku.
  10. Takúto palacinku si odložíme naspäť na tácku a necháme zase chvíľu odstáť. Medzitým si urobíme ostatné palacinky tým istým spôsobom a necháme ich odstáť okolo 20 minút. Potom si rozpálime panvicu s kvapkou oleja. Palacinku si dáme naspäť na pracovnú dosku a troška ju zase roztiahneme a dáme upiecť z obidvoch strán.
  11. Takéto palacinky sú marocká špecialita. Môžte ich podávať s medom, džemom, syrokrémom, vajíčkami, salámou a s kávou alebo s marockým metovýk čajom. Dobrú chuť prajem.