« Naspäť na tento recept

Marocké mäsové guľôčky s couscous (fotorecept) verzia na vytlačenie

Tento recept pochádza z BBC Good Food 2011 z júla 2011, vyskúšala som ho,recept som troška upravila, miesto mletého morčacieho mäsa som použila jahňacie, je to veľmi chutné, pikantné a voňavé jedlo, ktoré je rýchlo hotové, pridávam recept pre milovníkov pikantných voňavých arabských jedál z Maroka.

Autor receptu: pusta

Postup receptu

Do misy som pomlela jahňacie mäsko. Môžete použiť aj morčacie alebo kuracie mleté mäso.
Marocké mäsové guľôčky s couscous (fotorecept) - obrázok 1

Nastrúhala som kôru z jedného Bio pomaranča, ktorý som napriek tomu umyla a osušila predtým.
Marocké mäsové guľôčky s couscous (fotorecept) - obrázok 2

Pridala som k mletému jahňaciemu mäsku pomarančovú kôru,...
Marocké mäsové guľôčky s couscous (fotorecept) - obrázok 3

...rímsku rascu, predtým na sucho opraženú,...
Marocké mäsové guľôčky s couscous (fotorecept) - obrázok 4

...čerstvo pomletý koriander,ktorý som predtým na sucho opražila,...
Marocké mäsové guľôčky s couscous (fotorecept) - obrázok 5

..mletú škoricu, chilli prášok /zabudla som odfotiť/,...
Marocké mäsové guľôčky s couscous (fotorecept) - obrázok 6

...cibuľu, ktorú som nastrúhala na slzičkovom strúhadle,...
Marocké mäsové guľôčky s couscous (fotorecept) - obrázok 7

...všetko som dôkladne premiešala rukami, nechala som chvíľu odpočívať v chlade, aby sa dobre spojili chute. Nie, nie je to chyba, do tejto mäsovej zmesi sa soľ nedáva, nezabudla som na to.
Marocké mäsové guľôčky s couscous (fotorecept) - obrázok 8

Zatiaľ som si odvážila couscous, ktorý som pripravila so slepačím vývarom, recept na prípravu couscous mám tu na vareche.
Marocké mäsové guľôčky s couscous (fotorecept) - obrázok 9

Vyfiletovala som jeden veľký pomaranč a pokrájala som ho na menšie kúsky.
Marocké mäsové guľôčky s couscous (fotorecept) - obrázok 10

Navlhčenými rukami som z mäska vytvarovala guľôčky asi o veľkosti vlašského orecha.
Marocké mäsové guľôčky s couscous (fotorecept) - obrázok 11

Na rozohriatom oleji som opražila /nevysmážala!!!/ mäsové guľôčky pekne do hneda za postupného otáčania, čo mi trvalo asi 8 minút.
Marocké mäsové guľôčky s couscous (fotorecept) - obrázok 12

Hotové guľôčky z jahňacieho mäsa som vybrala na tanier.
Marocké mäsové guľôčky s couscous (fotorecept) - obrázok 13

Horúce guľôčky som podávala s pripraveným couscous, ktorý som premiešala s pomarančom a na hrubo posekanou čerstvou petržlenovou vňaťou, nemala som koriandrovú vňať, podávala som s ochuteným hustým bielym jogurtom.
Marocké mäsové guľôčky s couscous (fotorecept) - obrázok 14

Záber zblízka, ide o mimoriadne chutné pikantné mäsové guľôčky, krásne voňavé s typickým marockým korenením, ktoré veľmi dobre dopĺňa svojim príjemným chuťovým kontrastom ľahký nadýchaný couscous kombinovaný so sviežim pomarančom a zelenou vňaťou. Soľ v jahňacích marockých guľôčkach vôbec nechýba, bola pridaná do couscous a podávala som okrem toho zvlášť biely hustý jogurt, ochutený cesnakom, rímskou rascou a soľou, veľmi dobre ide k mäsku.
Marocké mäsové guľôčky s couscous (fotorecept) - obrázok 15

Suroviny




4
porcie
20
minút
príprava
8
minút
na 90 °C




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist