Marlenka

Autor receptu: natali

Maminka má dnes narodeninky a túto marlenku zbožňuje, tak sme jej ju upiekli spolu so sestričkou

Suroviny

Postup

  1. Z vajec, rozpusteného masla, cukru, medu a ostatných surovín si pripravíme cesto. Ja som ho robila v pekárničke, tá ho pekne rozmieša, ale dá sa aj ručne pripraviť, len je to náročnejšie, lebo sa s ním ťažko pracuje, ale dám vám tip : možno ho pripraviť aj pomocou mixéra, všetko sa spolu zmixuje a je :) takmer bez námahy :)
  2. Medzitým ako si pripravujeme cesto, dáme variť plechovky Salka, aspoň na 2 hodinky. Keď je cesto hotové, tak na papier na pečenie si nakreslíme kruh a podľa neho potom natierame cesto, cca na 0,5 cm hrúbku, ono ešte počas pečenia narastie trochu a pečieme asi 7-10 min. na 180 stupňoch v predhriatej rúre. Mne takto vyšlo 10 plátov. Neukladajte ich hotové na seba, aby sa vám nezlepili, ja som použila zakaždým fóliu potravinársku, vždy medzi dva pláty.
  3. Keď máme Salko uvarené a vychladnuté vymiešame ho s maslom. Dávala som len 1 heru ( 250 g ), ale záleží od každého aký krém má rád, či maslovejší, alebo nie. Potom už len jednotlivé pláty natierame krémom. Jeden plát si odložíme bokom, ten nastrúhame na strúhadle na takú hrubšiu strúhanku. Posledný plát potrieme ešte aj na vrchu krémom a posypeme pripravenou strúhankou, aj kraje Marlenky. Na maminine želanie som ju ešte pokvapkala čokoládou ( ako keby toho cukru tam nebolo dosť :) ale tak nevyhovejte jej ) a dozdobila som jedlými kvietkami z oblátok - tie som si kúpila cez internet. A výsledok vidíte hore na fotke :) dobrú chuť