Marlenka

Marlenka bez vaľkania cesta

Autor receptu: kikuskaa

Zbožňujete Marlenku? Nebaví vás nekonečné vaľkanie cesta, a nakoniec sa pláty aj tak nepodaria? Tak s týmto receptom sa vám Marlenka na 100 % podarí. Zvládne ju naozaj každý. Je jednoduchá, chutná a mäkkučká. S cestom sa pracuje super, i keď príprava trvá trocha dlhšie, výsledok je naozaj lahodný.

Suroviny

Postup

  1. V miske nad parou si rozpustíme maslo, pridáme med, vajcia, cukor, riadne miešame a nakoniec pridáme múku so sódou bikarbónou. Môžeme pridať aj trochu mletej škorice. Všetko spolu miešame, aby sa nám cesto spojilo. Ak máte cesto husté pridáme mlieko (pridala som asi 4 PL). Cesto si rozdelíme na 4 rovnaké časti a jednu malú časť, ktorú si upečieme a potom rozdrvíme na vrch koláča. Na plech si dáme papier na pečenie a rovnomerne naň rozotrieme jednu časť cesta. Zvyšné cesto nechávame na teplom mieste. Pečieme pri teplote 180 °C približne 10 minút (každý podľa svojej rúry). S upečenými plátmi pracujeme opatrne.
  2. Krém si pripravíme nasledovne: Z mlieka, cukru a pudingu uvaríme puding. Zmäknuté maslo vymiešame so Salkom a postupne pridávame vychladnutý puding.
  3. Vychladnuté pláty poukladáme na seba a orežeme okraje (použijeme ich na obsypanie marlenky spolu s malým upečeným plátom). Plnkou namažeme každý plát a nakoniec namažeme celý povrch aj boky Marlenky. Okraje a malý plát podrvíme pridáme najemno nasekané orechy. Nakoniec Marlenku obsypeme – popritláčame! Môžeme poliať roztopenou čokoládou.
  4. A Marlenka je hotová. Môžeme ju spraviť aj ako tortu alebo ako zákusok. Prajem veľa trpezlivosti a dobrú chuť k úžasnej Marlenke.