Marlenka, ako ju robím ja

Autor receptu: dogagador

recept mam od mojej sestry, ktora ju robi na vsetky rodinne prilezitosti vo velkom

20
porcií
120-180 minút
príprava
3 min jedna placka minút
na 180-200 °C

Suroviny

Postup

  1. Sodu bicarbonu a ocot zmiesat. Maslo, med a cukor vymiesat v hrnci, pridat sodu b. s octom, dat do vodneho kupela a za staleho miesania pridat vajcia a miesat, az kym sa neobjavi pena a hmota ZACNE mat hnedu farbu. Toto prikryt a odstavit.Po ciastocnom vychladnuti primiesat muku , urobit sulec, prikryt a 1 hodinu nechat stat na teplom mieste. Potom rozdelit na 7 - 8 placiek a tie vyvalkat do kruhu a vy vyhriatej rure na 180 – 200 st.c. na pecacom papieri piect 2-3 minuty. Cesto nech je radsej bledsie, ako zhorete !!
  2. 30- 35 dkg maslo 1 konzerva salko 1 dcl konak vlasske orechy Salko varit 3 hodiny, vyklopit a vychladnute rozmixovat s maslom. Postup: kazdu placku potriet javorovym sirupom, nie vela, aby to nebolo presladene a nechat vsiaknut do cesta. Potom natriet kremom a posypat nahrubo pomletymi orechami, na to polozit dalsiu placku a toto opakovat, kym mame placky a krem. Zvyskom kremu natriet boky a nakoniec cele posypat orechami. Mozno pocarbat cokoladou J).
  3. moje poznamky: 1) davam 2 - 3 salka, menej masla na jedno salko, je to potom sladsie, ale pre mna chutnejsie - otazka vkusu 2) posledny zvysok cesta mozno pouzit na mini ozdobky ako som to spravila, alebo upiect ako miniplacicku, manzel vdacne schruma, je to uzasne cesticko 3) ked je cesto pririedke, mozno pridat muku, pozor, aby nebolo pritvrde, lebo sa velmi tazko rozvalka