Marinovaný losos s ryžovými rezancami (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Marináda: Do hrnca dáme sójovú omáčku, med, vínny ocot, nasekaný cesnak, nastrúhaný zázvor a olivový olej. Marinádu varíme aspoň 5 minút.

  2. Marinádu precedíme, necháme vychladnúť a vložíme do nej filety z lososa. Necháme marinovať aspoň 2 hodiny. Potom ich vyberieme a osušíme papierovou utierkou. Lososa upečieme na panvici z oboch strán.

  3. Ryžové rezance: Rezance uvaríme podľa návodu. Mrkvu a petržlen nakrájame na julienne rezance a urestujeme na olivovom oleji s jarnou cibuľkou. Premiešame s uvarenými rezancami a prelejeme redukovanou marinádou.