Marinovaný losos

Marinovaný losos s jahodovým brunoisse a so želé

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. Lososa marinujeme 24 – 48 hodín v rozmixovanej cvikle, chrene a vo vodke s kôprom, so soľou, s cukrom, bobkovým listom a novým korením. Po marinovaní lososa vyberieme, opláchneme vodou, usušíme a krájame na požadované kúsky.
  2. Jahodové brunoisse: 120 g jahôd nakrájame na veľmi malé kocky, ochutíme citrónovou šťavou a mätou.
  3. Jahodové želé: 80 g jahôd rozmixujeme so 100 ml vody, ochutíme citrónovou šťavou a cukrom, pridáme 1 plátok želatíny.
  4. Yuzu gél: 100 ml yuzu sirupu, 100 ml vody a 0,5 g agar agaru zvaríme, vychladíme, podľa potreby premixujeme.
  5. Jogurtový dresing: Jogurt zmiešame s medom.
  6. Na tanier ukladáme kúsky lososa, lístky šalátu, jahodové brunoisse, jahodové želé, yuzu gél a jogurtový dresing.