Marinovaný losos
Marinovaný losos s jahodovým brunoisse a so želé
Autor receptu: redakcia
Postup- Lososa marinujeme 24 – 48 hodín v rozmixovanej cvikle, chrene a vo vodke s kôprom, so soľou, s cukrom, bobkovým
listom a novým korením. Po marinovaní
lososa vyberieme, opláchneme vodou,
usušíme a krájame na požadované kúsky.
- Jahodové brunoisse: 120 g jahôd
nakrájame na veľmi malé kocky, ochutíme
citrónovou šťavou a mätou.
- Jahodové želé: 80 g jahôd rozmixujeme so 100 ml
vody, ochutíme citrónovou šťavou a cukrom, pridáme 1 plátok želatíny.
- Yuzu gél: 100 ml yuzu sirupu, 100 ml
vody a 0,5 g agar agaru zvaríme, vychladíme, podľa potreby premixujeme.
- Jogurtový dresing: Jogurt zmiešame
s medom.
- Na tanier ukladáme kúsky
lososa, lístky šalátu, jahodové brunoisse,
jahodové želé, yuzu gél a jogurtový dresing.
|