Marinovaný losos na chrumkavom toaste so smotanou

elmer - bez fotkyelmer, 13. marca 2016
Marinovaný losos na chrumkavom toaste so smotanou
Foto: elmer

Skvelý marinovaný losos s kyslou smotanou na opečenom chrumkavom toaste. Luxusné raňajky z pomerne ľahko dostupných a nie drahých surovín. Nie sú to asi Zobraziť celý popisSkvelý marinovaný losos s kyslou smotanou na opečenom chrumkavom toaste. Luxusné raňajky z pomerne ľahko dostupných a nie drahých surovín. Nie sú to asi raňajky na každý deň, no raz za čas...

20 minút
príprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Začnite lososom...Toho totiž treba namarinovať aspon cez noc aby natiahol všetky chute. Marinádu pripravíte z hrubozrnnej horčice (resp. kremžskej), medu, pomarančovej šťavy a dochutíte soľou a čiernym korením. Základný pomer je 2 diely horčice, jeden diel medu a šťava z polovice pomaranča. Tieto pomery však nie sú záväzné, pretože pomaranč môže mať rôznu veľkosť, med môže byť rôzny druh, horčica rôznej značky. Preto neustále ochutnávajte, až kým sa nedostanete k chuti, ktorá najviac vyhovuje Vám! Niekomu viac sedí ostrejšia chuť po horčici, niekomu možno bude viac vyhovovať o niečo medovejšia marináda. Do marinády následne dajte tenké plátky surového lososa a nechajte cez noc v chladničke marinovať. Pozor, losos sa bude jesť surový. Takže žiadna tepelná úprava ani teraz ani pred servírovaním. Na varení mám rád práve prispôsobovanie si receptov. Hrajte sa s tým!

    Marinovaný losos na chrumkavom toaste so smotanou - obrázok 1
  2. 2

    Smotana. Šalátovú uhorku nastrúhajte na hrubšom strúhadle a vyžmýkajte prebytočnú šťavu. Zmiešajte so kyslou smotanou a pažítkou. Určite je to skvelé aj s kôprom, no ten som práve nezohnal :)

  3. 3

    Toast. Vyberte si Vaše obľúbené pečivo. Opäť je viac menej na Vás aký druh pečiva si zvolíte. Podstatné je aby ste ho otoastovali do chrumkava na olivovom oleji.

  4. 4

    Keď máte všetko prichystané, treba to už len dať dokopy. Toast, smotana, marinovaný losos. Môžete dozdobiť napr. pažítkou. A máte to...TOP raňajky!

Diskusia k receptu

sracz
... tak to naozaj nevyzerá zle, priateľ @elmer a naviac je Tvoj toast možné servírovať od "jednohubky", cez predjedlo, až po hlavný chod s vareným vínom, či s hriatô! U mňa jednoznačne boduješ na viac ako plno!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia