Marinované kuracie rezne
Autor receptu: siisa
Tento recept má naša rodina vo veľkej obľube. Vôbec neviem odkiaľ pochádza, ale je to
mňamka či na nejaké
oslavy, alebo keď čakáte nejakú návštevu a chcete si ju uctiť dobrým jedlom. Poteší ma
ak vyskúšate a dáte vedieť,
či vám chutilo.
4 porcie |
20 minút príprava |
30 minút na 190 °C |
Postup
- Kuracie stehná vykostíme a zbavíme kože.
- Naložíme do marinády, najlepšie večer. Dózu s mäsom uložíme do chladničky do druhého dňa.
- Na druhý deň mäso vyberieme z marinády, obalíme najskôr v strúhanke, potom v rozšľahanom vajci a z oboch strán opečieme na rozpálenom oleji. Vypražené ukladáme do pekáča.
- Mäso v pekáči prikryjeme a dáme do rúry vyhriatej na 190 °C na 30 minút. Podávame s ryžou, hranolkami a zeleninovou oblohou.