Marinované kuracie rezne

Autor receptu: siisa

Tento recept má naša rodina vo veľkej obľube. Vôbec neviem odkiaľ pochádza, ale je to mňamka či na nejaké oslavy, alebo keď čakáte nejakú návštevu a chcete si ju uctiť dobrým jedlom. Poteší ma ak vyskúšate a dáte vedieť, či vám chutilo.

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Kuracie stehná vykostíme a zbavíme kože.
  2. Naložíme do marinády, najlepšie večer. Dózu s mäsom uložíme do chladničky do druhého dňa.
  3. Na druhý deň mäso vyberieme z marinády, obalíme najskôr v strúhanke, potom v rozšľahanom vajci a z oboch strán opečieme na rozpálenom oleji. Vypražené ukladáme do pekáča.
  4. Mäso v pekáči prikryjeme a dáme do rúry vyhriatej na 190 °C na 30 minút. Podávame s ryžou, hranolkami a zeleninovou oblohou.