Marinované kačacie prsia so šalátom z pomaranča

Autor receptu: redakcia

Varí: Vojtech Artz, šéfkuchár spoločnosti Metro

Postup

  1. Marinovanie: Do kačacích pŕs nožom urobíme zárezy, do ktorých votrieme morskú soľ, rozdrvený badián, koriandrové semená, pomarančovú aj citrónovú kôru a cesnak. Položíme ich medzi dva podnosy a zaťažíme, aby soľ a ostatné chute prenikli do mäsa. Soľ vytiahne vlhkosť a zakonzervuje. Kačice necháme odstáť asi hodinu alebo aj dlhšie, aby sa sčasti marinovali a sčasti konzervovali.
  2. Potom všetky ochucovadlá otrasieme a z mäsa dôkladne vypláchneme soľ. V panvici rozohrejeme trochu olivového oleja, vložíme kačacie prsia kožou nadol a pri vysokej teplote opekáme 2 minúty do zlatohneda. Prsia obrátime a opekáme ešte 1 minútu.
  3. Prsia odstavíme z ohňa a dáme chladiť na kuchynskú mriežku, aby šťava odkvapkala. Potom ich zabalíme do fólie. Vložíme do chladničky a chladíme asi 24 hodín.
  4. Kačacie prsia rozbalíme a osušíme kuchynským papierom. Pokrájame a podávame so šalátom z pomaranča.
  5. Šalát z pomaranča: Červený pomaranč ošúpeme a nakrájame na kúsky. Pridáme vínny ocot, olivový olej, mleté čierne korenie, morskú soľ a natrhané bazalkové lístky.