Marinované kačacie prsia so šalátom z pomaranča
Autor receptu: redakcia
Varí: Vojtech Artz, šéfkuchár spoločnosti Metro
Postup
- Marinovanie: Do kačacích pŕs nožom urobíme zárezy, do ktorých
votrieme morskú soľ, rozdrvený badián, koriandrové semená,
pomarančovú aj citrónovú kôru a cesnak. Položíme ich medzi dva
podnosy a zaťažíme, aby soľ a ostatné chute prenikli do mäsa. Soľ
vytiahne vlhkosť a zakonzervuje. Kačice necháme odstáť asi hodinu
alebo aj dlhšie, aby sa sčasti marinovali a sčasti konzervovali.
- Potom
všetky ochucovadlá otrasieme a z mäsa dôkladne vypláchneme soľ.
V panvici rozohrejeme trochu olivového oleja, vložíme kačacie prsia
kožou nadol a pri vysokej teplote opekáme 2 minúty
do zlatohneda. Prsia obrátime
a opekáme ešte 1 minútu.
- Prsia
odstavíme z ohňa a dáme chladiť
na kuchynskú mriežku, aby šťava
odkvapkala. Potom ich zabalíme
do fólie. Vložíme do chladničky
a chladíme asi 24 hodín.
- Kačacie prsia
rozbalíme a osušíme
kuchynským papierom. Pokrájame
a podávame so šalátom z pomaranča.
- Šalát z pomaranča: Červený pomaranč ošúpeme a nakrájame na kúsky. Pridáme vínny ocot, olivový olej, mleté čierne korenie, morskú soľ a natrhané bazalkové lístky.