Marinované grilované bravčové karé s chrumkavou zeleninou (fotorecept)

Autor receptu: kukulienka71

V sobotu som od rána piekla koláče, obed som zvolila preto jednoduchý a hlavne rýchlo hotový...

6
porcií
10+6h minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Predošlý deň/večer si pripravíme marinádu z oleja, korenia a pretlačených strúčikov cesnaku. Karé umyjeme a nakrájame na asi 1 cm hrubé plátky, neklepeme, nesolíme, naložíme aspoň na 6 hodín do marinády a uložíme do chladu. V deň pečenia ich v dostatočnom predstihu vyberieme z chladničky, aby mali izbovú teplotu.
  2. Mrkvu a tekvicu (ja som dala takú, ktorú zvyknem použiť na prívarok) očistíme a nakrájame na kolieska a kocky. Karfiol umyjeme, rozoberieme na malé ružičky a necháme dobre odkvapkať. Na panvici poriadne rozohrejeme olej a na ňom najprv orestujeme rascu, prihodíme kolieska mrkvy a za chvíľu aj karfiol. Pracujeme na vyššom plameni, aby zelenina nepustila šťavu, ale sa opekala. Nakoniec pridáme kocky tekvice, stále miešame a nenecháme zeleninu dlho mäknúť, chytí farbu a je hotová, mrkva aj karfiol pekne chrumkavé a tekvica šťavnatá, netrvá to ani 10 minút. Pred podávaním osolíme.
  3. Medzitým poriadne rozhorúčime grilovaciu panvicu alebo gril a namarinované mäso na ňom z oboch strán opečieme, netreba nechať vysušiť, tepelná úprava má byť rýchla a krátka.
  4. Hotové mäso som osolila až po pečení. Podávame ideálne so zeleninou, prípadne nejakou pikantnou omáčkou k mäsku.