Marinované grilované bravčové karé s chrumkavou zeleninou (fotorecept)
Autor receptu: kukulienka71
V sobotu som od rána piekla koláče, obed som zvolila preto jednoduchý a hlavne rýchlo hotový...
6 porcií |
10+6h minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Predošlý deň/večer si pripravíme marinádu z oleja, korenia a pretlačených strúčikov cesnaku. Karé umyjeme a nakrájame na asi 1 cm hrubé plátky, neklepeme, nesolíme, naložíme aspoň na 6 hodín do marinády a uložíme do chladu. V deň pečenia ich v dostatočnom predstihu vyberieme z chladničky, aby mali izbovú teplotu.
- Mrkvu a tekvicu (ja som dala takú, ktorú zvyknem použiť na prívarok) očistíme a nakrájame na kolieska a kocky. Karfiol umyjeme, rozoberieme na malé ružičky a necháme dobre odkvapkať. Na panvici poriadne rozohrejeme olej a na ňom najprv orestujeme rascu, prihodíme kolieska mrkvy a za chvíľu aj karfiol. Pracujeme na vyššom plameni, aby zelenina nepustila šťavu, ale sa opekala. Nakoniec pridáme kocky tekvice, stále miešame a nenecháme zeleninu dlho mäknúť, chytí farbu a je hotová, mrkva aj karfiol pekne chrumkavé a tekvica šťavnatá, netrvá to ani 10 minút. Pred podávaním osolíme.
- Medzitým poriadne rozhorúčime grilovaciu panvicu alebo gril a namarinované mäso na ňom z oboch strán opečieme, netreba nechať vysušiť, tepelná úprava má byť rýchla a krátka.
- Hotové mäso som osolila až po pečení. Podávame ideálne so zeleninou, prípadne nejakou pikantnou omáčkou k mäsku.