Grilované bravčové rebrá

Marinované bravčové rebrá s ananásovo-mangovou salsou

Autor receptu: redakcia

5
porcií
90 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Bravčové rebrá z boku nakrájame na porcie. Dáme ich pomaly variť do hrnca s moridlom, ktoré pripravíme tak, že vodu zmiešame so všetkými prísadami.
  2. Keď sú rebrá hotové, vyberieme ich z vody na plech. Do horúcich povtierame pripravenú marinádu. Marinádu pripravíme z uvedených surovín tak, že všetky ingrediencie okrem soli a citrónovej šťavy zmiešame približne v rovnakých množstvách. Potom osolíme a pridáme citrónovú šťavu. Takto pripravené rebierka dáme aspoň na 3 hodiny alebo lepšie na celú noc do chladničky. Potom ich dáme na gril, pravidelne otáčame a prípadne zastrekneme pivom.
  3. Salsa: Mango a ananás nakrájame na malé kocky (ideálne 3 x 3 mm), očistené čili papričky najemno. V citrónovej šťave necháme rozpustiť cukor a pridáme olej. Koriander a mätu nakrájame najemno (na tenké pásiky „julienne“) a pridáme k nálevu spolu s troškou čili. Všetko spolu dôkladne premiešame a necháme dobre vychladiť. Salsu podávame k chrumkavým upečeným rebrám.