Marhuľový koláč z kysnutého cesta

babkamt - fotkababkamt, 2. júla 2012
Marhuľový koláč z kysnutého cesta
Foto: babkamt

Práve dozrievajú marhule. Po tieto dva dni sa mi o nich bude aj snívať. Zavárala som ich a robila som aj lekvár. Uf. Treba Zobraziť celý popisPráve dozrievajú marhule. Po tieto dva dni sa mi o nich bude aj snívať. Zavárala som ich a robila som aj lekvár. Uf. Treba využiť čerstvé ovocie , kým je.Preto som urobila tento koláč.

20 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
70 g
100 g
1 ks
21 g
350 ml
700 g
60 - 70 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Zarobila som klasické kysnuté cesto. Vykysnuté som dala na vymastený plech. Na cesto som poukladala marhule, reznou plochou hore. Trochu som ich pocukrovala , posypala škoricou a vanilkovým cukrom a kakaom. Vrch som pokropila roztopeným maslom.Piekla som ho na 180 stupňoch asi 20 minút. Moje predsavzatie , že z neho len ochutnám , som nesplnila. Zmastila som rovné 4 také kúsky , ako sú na hlavnom obrázku.

    Marhuľový koláč z kysnutého cesta - obrázok 1

Diskusia k receptu

izabella929
pekný a iste aj chutný...) moja trúba má povinné prázdniny.-)) zapnúť ju a piecť, keď máme dnes 38 st. hotová katastrofa....
tinca
závidím ti, ja som minule dala za 6 ks marhúľ na trhu takých dosť veľkých 2,6 eur a prvé čerešne ako na malíku necht boli po 8 eur,hrôza tí ľudia už nevedia čo za to ovocie pýtať. Koláč krásny vydarený.
ancicka
Kysnuté s marhuľame som ešte nerobila .Marhuľ u nás nieto a som rada,ked niekde zoženiem na závarenie.Pre prípad si uloím.
babkamt
@ancicka , vyskúšaj , určite ti zachutia. Sme doma len sami dvaja a z toho veľkého plechu , čo som včera piekla zostali len 4 kúsky. Poobede mi manžel vraví , že by som mohla spraviť marhuľové guľlky. Dala som variť zemiaky a kým mi vychladnú , išla som na pc.@mariaklara vďačne by som ti z nich dala , no bývaš ďaleko od nás.
evanaaa
Pánečku, ale vypadá ten koláč vábne, ja by som tiež neodolala, ako ty, @babkamt , to asi nejde. Dnes som šla do Kauflandu, mali mať marhulky už lacnejšie, ale keď som ich uvidela - šok, to bol ozaj odpad, ani pre prasatá,malé, to by nevadilo, ale nahnité, hnedé fľaky, chrasty a neviem ešte čo, bola som sklamaná aj z nich, aj s toho, ako nás ponižujú, akoby chceli povedať, že pre nás je to dobré, čo by sme chceli. Tak z kúpy nebolo nič ale dúfam, že ešte naďabím aj na "jedlé" niekde.
lavacka
tinca ma pravdu,aj u nas v Bratislavskom okrese su vermirne ceny. Babkamt, vdaka za vyborny recept, robila som malinovy a ribezlovy, ale pridala som aj tvaroh.Boli uzasne.
bubulina
fajnove cesto :) kolac aj na druhy den bol makky ,robim aj dnes :) dik za receptik :)
babkamt
@bublina som rada , že si bola s koláčom spokojná . U nás do druhého dňa nevydržal -:)))
@lavacka v ovocí som sebestačná . Zatiaľ sa mi vždy urodilo toľko , že nám stačilo . Aj malinový a ríbezľový koláč je super .




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia