Marhuľový koláč s jogurtom a černicami (fotorecept)

Autor receptu: zuzanka1367

Pôvodne som chcela robiť marhuľový od @havina lebo ten je skvostný a pri káve mi učaroval tento z časopisu Marianne. Ak tu už podobný je tak to berte ako malé pripomenutie, ak nie tak ako inšpiráciu na dobrú podložku pod ovocie :)

20 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme múku zmiešanú s PDP, maslo a mlieko a vymiešame cesto. Na pečenie som použila plech o rozmeroch 25 x 35 cm, ktorý som vystlala papierom na pečenie. Vylejeme cesto a pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov 20 minút.
  2. Pokiaľ sa koláč pečie umyjeme a nakrájame si marhule a umyjeme a osušíme černice. Pripravíme drobenku zmiešaním masla, múky a cukru. Predpečený koláč vyberieme s rúry, natrieme jogurtom a na jogurt poukladáme ovocie. Posypeme hojne drobenkou.
  3. Koláč vrátime do rúry a ešte dopekáme 20-25 minút, pokiaľ na povrchu nezíska zlatistú farbu. Hotovo, ani to v tom teple nebolelo:) je to naozaj taká podložka pod osviežujúce kyslasté ovocie. Nabudúce bude ten od mojej susedky netovej, sľubujem :) https://varecha.pravda.sk/recepty/marhulovy-paj-fotorecept/59375-recept.html
  4. A pre potešenie papuliek plechových moje zaoknové krásky, nemôžu ísť von, lebo zatepľujú bytovku. Možno sa nájde niekto, kto ich bude vedieť pomenovať :)