Marhuľový koláč (fotorecept)
Autor receptu: raul
pred pár dňami som si kúpil "Veľkú domácu kuchárku", tak som z nej vyskúšal prvý recept. Koláč je jednoduchý z minima surovín a k nedeľnej káve ako stvorený.
12 porcií |
15 minút príprava |
40 minút na 190 °C |
Postup
- Z preosiatej múky, cukru, vajíčka, orechov a masla si vypracujeme cesto. Viac-menej rýchlo, aby sa maslo príliš neroztopilo a cesto sa nezačalo lepiť na dosku.
- Bochník zabalíme do fólie a necháme na hodinku odložiť do chladničky. Po vytiahnutí ho rozdelíme na dve časti: 2/3 na vystlanie formy a cca. 1/3 na vykrojenie pásikov.
- Cestom vystelieme formu a vyplníme zaváranými marhuľami (alebo podľa chuti) a posypeme orieškami.
- Zo zvyšku cesta som ušúľal pásiky a položil ich navrch.
- 190 stupňov, 40 min. (priebežne koláč sledujeme) a hotovo.